Dansa min docka (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (370.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Bergslagens blå (del 3)
Inläsare
Niklas Engdahl
Utgivningsdatum
2021-08-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113114446
Dansa min docka (ljudbok)

Dansa min docka Ljudbok

(183 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-08-12

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I januari 1967 flyter liket av en kvinna upp mellan isflaken i Svartån vid Örebro slott. Kvinnans namn var Mary Billbro och hon var tvångsintagen på sinnessjukhuset Västra Mark, en institution för "sinnesslöa, asociala och sexuellt opålitliga kvinnor".

Drygt 50 år senare börjar hennes barnbarn Eva Kulitz släktforska. Hon är fast besluten att gå till botten med händelserna kring Marys död. Men Eva är utsatt för dödshot. Hon är handläggare på försäkringskassan, och några av dem som nekas sjukpenning begår självmord, vilket väcker vrede och protester.

Kriminalinspektör Kristoffer Bark vid Örebropolisen börjar utreda hoten Eva utsatts för. Hans grävande leder honom tillbaka till mitten av förra seklet. Till de fruktansvärda gärningar som en gång utfördes på Västra Mark, och en kvinnohistoria som sträcker sig över fyra generationer.

I Dansa min docka får vi äntligen återse Kristoffer Bark och hans brokiga team vid Örebropolisen, i en berättelse om vad myndigheter i olika tider har tagit sig rätten att göra mot de svagaste i samhället.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Dansa min docka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande
  -, 16 december 2022

  Boken är lättlyssnad men inte så att man i förväg klurar ut handlingen.

 2. Livet
  -, 23 november 2022

  När livet inte blir som man tänkt sig. Mycket bra och välskriven. En riktig ryslig historia.

 3. Spänning och svensk historia
  -, 28 augusti 2022

  Fina personporträtt i nutid och dåtid. Spännande att få följa hur en släktings liv på 30-40-talet påverkar generationers mående och beteende fram till idag.
  Även en viktig påminnelse om hur dåtidens människosyn som Hitler styrde över fortfarande finns här i Sverige än idag och bubblar under ytan. Må vi aldrig komma dit igen!

 4. Byt inläsare
  Kerstin, 6 januari 2022

  Detta var nog den sämsta inläsningen jag hört. Det innebar att jag inte kunde ta till mig själva innehållet i boken. Snälla tänk på att en dålig inläsning förstör boken helt.

 5. Inte fängslande
  Anniqa Othind, 17 september 2021

  Den fängslade inte mig direkt, boken är rörig svårt att hitta någon struktur.kan inte pausas för att sedan fortsätta med en röd tråd

 6. Spännande och välskriven
  -, 5 september 2021

  Boken är väldigt spännande samtidigt obehaglig och kryper under skinnet när det beskrivs Hur patienterna behandlades på mentalsjukhuset.

 7. Uppläsare
  -, 25 augusti 2021

  Bra berättelse men uppläsarens röst och brist på inlevelse föll inte mig i smaken.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Anna Jansson