Upplösningstillstånd : rapport från en skilsmässa (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-08-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113114590

Upplösningstillstånd : rapport från en skilsmässa E-bok

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2023-08-24

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Är du rädd för att förlora Sara?"

Parterapeutens ord gör Christian rasande. Vadå förlora?! Att övervinna svårigheter är en del av deras gemensamma berättelse, den som pågått med självklarhet sedan de träffades i Australien som unga vuxna. Gräla, absolut. Krisa, visst. Men skiljas, nej. Det får inte hända.

Christian Daun och hans fru har varit ett par i 15 år, gifta i nio, när hon berättar. I ett ögonblick försvinner allt. Det gemensamma livet i radhuset, somrarna på Gotland, greklandsresorna. Med andra ord: Livet. Minnena, nuet tillsammans, planerna för en delad framtid.

När chocken lagt sig står Christian inför att skapa en helt ny tillvaro. Det praktiska förstås, med varannan vecka-liv och ny andrahandslägenhet, den sämre ekonomin. Men framförallt tvingas han söka meningen utanför tvåsamheten, skapa ett nytt, eget liv, utifrån sina egna önskningar och behov.

Vad gör man när den man skulle dela resten av livet med inte vill längre? Hur står man stark när den man brukat luta sig mot inte står kvar? Hur ska man orka ordna ny bostad och en ny vardag åt sig själv och sina barn, när det enda man vill göra är att lägga sig under täcket och gråta?

Upplösningstillstånd är en uppriktig, smärtsam och galghumoristisk berättelse om sorgen när ens tillvaro rasar och den enda man vill prata med är den sista som kan hjälpa en. Om känslan att bli bortvald. Men också om den gryende insikten att det nya kanske faktiskt kan bli något bra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Upplösningstillstånd : rapport från en skilsmässa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sorglig och smålustig skilsmässobeskrivning
    Tina, 1 januari 2024

    Fin och skör beskrivning av en skilsmässa. Humoristiskt och sorgset på samma gång, utan Hollywoodslut. Önskar en uppföljning, vill verkligen veta hur det utvecklade sig.

  2. Drabbande
    Evelina, 12 september 2023

    Ärlig och hjärtskärande skildring av en verklighet som många delar. En inblick i hur stor del av vår identitet som ligger i tvåsamheten och vilket misslyckande det upplevs vara att bli bortvald av sin partner.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Christian Daun