Morgonstjärnan (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Morgonstjärnan (del 1)
Antal sidor
663
Utgivningsdatum
2022-02-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Morgenstjernen
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789113114941

Morgonstjärnan

(26 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-02-23
89
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är sent i augusti, sommarledighetens sista skälvande dagar. Litteraturprofessor Arne och konstnären Tove befinner sig på Sørlandet tillsammans med sina barn. Vännen Egil bor i ett hus alldeles i närheten, prästen Kathrine är på väg hem från ett seminarium, fritidsledaren Emil repar med sitt band, journalisten Jostein är ute på stan och hans flickvän Turid jobbar natt på sjukhuset. Över var och en av dem dyker det plötsligt upp en jättelik stjärna på himlavalvet. Inte ens astronomerna har ord för att förklara vad det är som sker.

Är det ett stjärnfall? Men varför har då ingen sett stjärnan tidigare? Har den precis uppstått ur intet?

Med tiden lägger sig nyhetsvärdet och livet återgår till så som det var innan stjärnan syntes. Ändå är något förändrat i grunden. Allt märkligare saker tycks ske som påverkar människornas tillvaro på ett oanat sätt.

Morgonstjärnan är en roman om det vi inte förstår, det vi inte vet att namnge och aldrig tidigare har mött. Den handlar om det stora dramat sett genom livets begränsade lins. Men mer än något annat är det en roman om vad som sker när de mörka krafterna i världen får löpa amok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Morgonstjärnan
 2. +
 3. Vargarna från evighetens skog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vargarna från evighetens skog av Karl Ove Knausgård (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Morgonstjärnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Meningslös läsning
  Nina, 2 januari 2024

  Är så besviken på denna omtalade författare.
  Hur kan man tro att någon vill ägna den tid det tar att läsa denna relativt tjocka bok utan mer handling?
  De olika personernas historia är fraktionerade o har så gott som inga beröringspunkter. De är dessutom en sorglig samling av trasiga individer nedtyngda av bekymmer.
  Jag kommer aldrig att ägna mer tid åt fler delar eller andra böcker av denna författare!

 2. Mästerlig bok i flera avseenden, men...
  TM Nilsson, 22 augusti 2023

  ... ja, jag väntar lite med 'men' och tar det bästa först ... Knausgård kan mycket väl vara världens främste levande författare. I alla falla en av dem. Och i Morgonstjärnan visar han en för mig oväntad och magnifik förmåga att leva sig in andras liv och gestalta dem på ett både trovärdigt, roligt och spännande sätt. Oavsett ålder och kön. Men som någon skrivit nedan så lyckas han inte riktigt knyta ihop berättelserna på ett övertygande sätt- det är rätt mångas liv vi får följa under en kort ... Läs hela recensionen

 3. Spännande bok
  Lars V, 6 februari 2023

  Knausgård är en favorit!! Han kan verkligen berätta så man bara fortsätter läsa. Spännande berättelse där vardag och magi tillsammans skapar en läsupplevelse.

 4. Förbryllande
  Bokälskare, 1 november 2022

  Att Knausgård kan fängsla en läsare genom att skriva tankvärda och eftertänksamma meningar känner de flesta till. I denna bok bygger han upp en plot/handling som bådar gott, MEN alla dessa separata berättelser utmynnar endast i intet. Morgonstjärnan av Knausgård ser jag som ett mellanspel i hans författande. Ibland känns det som om det varit flera författare som skrivit denna bok, eller så har han varit inne i olika sinnesstämningar när han skrivit Morgonstjärnan.

 5. Bra bok
  Bo, 28 juni 2022

  Den här boken var bra även om det tog tid att läsa den och jag hoppas att författaren skriver något mer liknande.
  Bra!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Karl Ove Knausgård