För barnets bästa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2021-08-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Skogrand, Trygve (form)
Dimensioner
216 x 143 x 31 mm
Vikt
504 g
SAB
Hc
ISBN
9789113115733
För barnets bästa (inbunden)

För barnets bästa

(8 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-08-04
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En drabbande roman om en liten flicka och de vuxna i hennes närhet. Saga är bara sex månader gammal när hon omhändertas av socialtjänsten. En granne hittar henne i en barnvagn under en balkong, övergiven och undernärd.

Bara några våningar ovanför försöker hennes mamma begå självmord. Sagas föräldrar är nätt och jämnt vuxna och har redan upplevt mer våld än de flesta gör under en livstid. De är absolut inte rustade för att ta hand om ett litet barn.

Socialarbetaren Rita får fallet på sitt bord. Trots att hon sett många svåra ärenden påverkar den lilla flickans öde henne djupt. Hon lyckas placera Saga i ett familjehem som genast tar henne till sig. För första gången får den lilla flickan uppleva trygghet.

Månaderna går. Sagas mamma har överlevt självmordsförsöket, och föräldrarna är inte säkra på att de vill ge upp sin dotter. Det är starten på en smärtsam process där inget är svart eller vitt.

Författaren Anna Welin har mångårig erfarenhet av socialtjänstens arbete med placerade barn. Här ger hon oss en inblick i den verksamhet som brukar döljas bakom sekretess. Det är fiktion, men skulle lika gärna kunna vara verkligheten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av För barnets bästa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tungt ämne på ett begripligt och bra sätt LÄS
  @bettan_bokprataren (Örebro), 22 oktober 2021

  För barnets bästa är en otroligt viktig bok som inte kommer att lämna dig oberörd. Den väcker massor av känslor inom mig såsom ilska, sorg och frustration.
  Anna Welin beskriver på ett tydligt och mycket naket sätt hur det kan gå till när ett barn far illa och föräldrarna inte klarar av sitt barn.
  Jag kan känna stor trovärdighet i Annas sätt att beskriva karaktärerna samt hennes enkla sätt att förklara hur socialtjänsten fungerar.

  För barnets bästa är en berättelse om hur vi... Läs hela recensionen

 2. Känslosam, berörande och välskriven!

  För barnets bästa lämnade kvar en rad av känslor hos mig; jag känner mig arg, ledsen, irriterad och chockad över hur aktuell, hemsk och drabbande denna roman är. Anna Welin är en skicklig författare som genom tydliga förklaringar, genomtänkta karaktärer och en berörande handling skapar känslor hos läsaren och får en att känna sig delaktig i berättelsen om Rita och Saga.

  Jag hade dessutom svårt att sluta läsa boken, för varje kapitel kändes relevant och viktigt till bokens budskap. A... Läs hela recensionen

 3. 5+
  Bokdjungeln , 13 oktober 2021

  Jag vet inte om det är för att jag precis fött mitt andra barn eller för att historien är hemsk, men redan efter knappt 20 sidor vill jag sluta läsa. Inte för att det som står är dåligt utan för att hela mitt hjärta brister. Jag vill ta det här barnet till mitt bröst och skydda det.
  Jag känner så klart för soc.arbetarna också. Fy tusan för att behöva ta vissa beslut och för att inte kunna göra som man vill då lagen ska följas. Samt, alla hot de kan utsättas för bara för att de gör sitt j... Läs hela recensionen

 4. Viktig inblick - jag sträckläste!
  Annika Nordén, 31 augusti 2021

  Anna Welin levandegör och förtydligar en del av samhället som jag inte annars är i kontakt med. Berättelsen berör mig på djupet. Jag lever mig in i Ritas vardag, önskar Saga all kärlek och tänker mig in i vilka Jocke och Iris jag har stött på i mitt liv hittills? Läs! Och tipsa speciellt alla som jobbar med barn, ungdomar och samhällsfrågor att läsa den! Eller de som har arbetsmiljöansvar som arbetsgivare i en offentlig verksamhet.

 5. Borde läsas av alla som möter människor i sitt yrk
  Anna, 22 augusti 2021

  Författaren tar läsaren in på socialkontoret. Socialarbetarens vardag skildras med knivskarp skärpa. De kärleksfulla individportätten förmedlar hur människan inte är vit och svart, som läsare kan jag känna smärtan bakom personerna.

  Det blir även synligt hur absurd lagstiftningen är och inte alltid för barnets bästa.

  En bok som borde ingå i kurslitteraturen på alla socionom utbildningar.
  Anna Amilon, aukt. socionom.

Visa alla 5 recensioner