Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2021-12-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form)
Dimensioner
235 x 160 x 23 mm
Vikt
514 g
SAB
Vna
ISBN
9789113116389
Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv (inbunden)

Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-12-30
249
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Forskning visar att det vi aktivt ägnar oss åt - våra medvetna livsstilsval - kan påverka så mycket som 40 % av vårt välbefinnande. Vi har med andra ord stora möjligheter att själva göra en skillnad i hur vi mår. Hälsosegrarna är inom räckhåll!

Här presenteras den allra senaste forskningen om hur rörelse, mat och återhämtning påverkar vår hälsa. Vi får veta vad som händer i kroppen och i hjärnan när vi till exempel stressar för mycket, sover dåligt, sitter för länge eller inte får i oss tillräckligt med näring. Men också hur vi faktiskt kan omsätta den kunskapen i praktiken och ändra våra beteenden. Hur vilar man hjärnan? Vad är egentligen "nyttig" mat? Och vilken funktion fyller vardagsmotionen? Fokus ligger på de vardagliga utmaningarna och de små men hållbara förändringar som kan göra stor skillnad.

Med gedigen kunskap och ett motiverande tilltal varvar de tre författarna vetenskapliga fakta och studier med konkreta tips. Sammantaget blir det ett inspirerande smörgåsbord av fullt genomförbara livsstilsförändringar som kan göra stor skillnad för hur vi mår.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv
 2. +
 3. Ärren bär jag med stolthet : branden i Edsbyn och livet efteråt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ärren bär jag med stolthet : branden i Edsbyn o... av Emma Schols, Frida Funemyr (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Överlag bra bok, svagare matkapitel
  Oskar Markström, 13 februari 2022

  Boken ger ett bra helhetsgrepp för en god hälsa. För egen tycker jag delen om hjärnvila var mest intressant, och något som jag tror de flesta skulle behöva mer av.
  Kapitlet om mat lämnar mer att önska. Påstår t.ex. att enda bränslet som hjärnan kan använda är kolhydrater och glömmer nämna ketoner.
  De gör även vissa jämföranden mellan vegetariska alternativ till kött rakt av utan att ta hänsyn till hur mycket av ämnet faktiskt kan tillgodogöra. Ex. skriver de att många baljväxter inn... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna