Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2021-12-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form)
Dimensioner
235 x 160 x 23 mm
Vikt
514 g
SAB
Vna
ISBN
9789113116389

Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv

(7 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-12-30
255
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Forskning visar att det vi aktivt ägnar oss åt - våra medvetna livsstilsval - kan påverka så mycket som 40 % av vårt välbefinnande. Vi har med andra ord stora möjligheter att själva göra en skillnad i hur vi mår. Hälsosegrarna är inom räckhåll!

Här presenteras den allra senaste forskningen om hur rörelse, mat och återhämtning påverkar vår hälsa. Vi får veta vad som händer i kroppen och i hjärnan när vi till exempel stressar för mycket, sover dåligt, sitter för länge eller inte får i oss tillräckligt med näring. Men också hur vi faktiskt kan omsätta den kunskapen i praktiken och ändra våra beteenden. Hur vilar man hjärnan? Vad är egentligen "nyttig" mat? Och vilken funktion fyller vardagsmotionen? Fokus ligger på de vardagliga utmaningarna och de små men hållbara förändringar som kan göra stor skillnad.

Med gedigen kunskap och ett motiverande tilltal varvar de tre författarna vetenskapliga fakta och studier med konkreta tips. Sammantaget blir det ett inspirerande smörgåsbord av fullt genomförbara livsstilsförändringar som kan göra stor skillnad för hur vi mår.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För övergripande
  Carina , 10 maj 2023

  Titeln syftar på en fördjupning men man får inte veta särskilt mycket nytt. Har man ingen kunskap alls om hälsa är boken bra. Men för mig som önskade fördjupa mina kunskaper gav den inget nytt.

 2. Lever upp till sin titel

  En fantastisk bok som verkligen får en att förstå helheten av mat träning sömn avkoppling mm. Man blir så peppad. Mycket seriös och saklig. Rekommenderar den till alla åldersgrupper.

 3. För den som vill förstå på riktigt
  Kim Sandberg, 11 juli 2022

  En klok faktabok som fokuserar på det grundläggande som krävs och ger verktygen att sätta rimliga och relevanta individuella mål som man faktiskt kan klara. Förutom det ges det insikter och förståelser om sådant som är mer avgörande för hälsan än andra. Vi som har svårt att träna hårt kan känna oss trygga med att vi fortsatt kan ha en god hälsa med andra metoder.

 4. Överlag bra bok, svagare matkapitel
  Oskar Markström, 13 februari 2022

  Boken ger ett bra helhetsgrepp för en god hälsa. För egen tycker jag delen om hjärnvila var mest intressant, och något som jag tror de flesta skulle behöva mer av.
  Kapitlet om mat lämnar mer att önska. Påstår t.ex. att enda bränslet som hjärnan kan använda är kolhydrater och glömmer nämna ketoner.
  De gör även vissa jämföranden mellan vegetariska alternativ till kött rakt av utan att ta hänsyn till hur mycket av ämnet faktiskt kan tillgodogöra. Ex. skriver de att många baljväxter inn... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna