Underverken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2022-10-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Hanna Nordenhök
Originaltitel
Las Maravillas
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
216 x 139 x 23 mm
Vikt
484 g
SAB
Hce
ISBN
9789113116617

Underverken

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-10-19
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Två spanska kvinnor, två världar som skiljer dem åt. Maria och Alicia hör ihop genom familjeband men har aldrig lärt känna varandra. Maria föder som tonåring i slutet av sextiotalet en dotter som hon sedan inte får ta hand om. I stället skickas hon av familjen till huvudstaden för att bli hembiträde hos rika madridbor. Alicia föds knappt trettio år senare och gör samma resa till Madrid men av helt andra skäl och med andra motiv. Skickligt blottlägger Elena Medel deras liv i parallella spår samtidigt som hon gör nedslag i den spanska nutidshistorien. I utkanten av Marias och Alicias liv utspelar sig den spanska övergången till demokrati efter Francos död, socialistpartiets väg till makten på 80-talet, den spanska finanskrisen 2010 och separatismens frammarsch. Men framför allt handlar Underverken om pengar, eller snarare om bristen på pengar och pengarnas betydelse för en kvinnas självständighet och oberoende. Och om prekariatet som förhindrar detta för en hel generation unga kvinnor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Underverken
 2. +
 3. Den fördömda flickan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den fördömda flickan av Beatrice Salvioni (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Underverken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 9 februari 2023

  Elena Medels Underverken är en bok om livet. Om uppväxt, utsatthet, uppgivenhet inför varför det inte blev som man ville. Det är också en berättelse om villkor, val och att vilja.
  Det är en bok om två kvinnor. Om deras möjligheter, känslor och ursprung. Samtidigt är det en berättelse som i både svepande överblickar och små detaljer skildrar ett Spanien fyllt av olikheter och orättvisor, genom dess mångskiftande nutidshistoria.
  Jag tycker så mycket om stämningen i språket. Liksom sväva... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elena Medel