En annan Edith (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2023-04-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
205 x 150 x 37 mm
Vikt
793 g
SAB
Gcz Södergran, Edith,Inz Södergran, Edith
ISBN
9789113116877
En annan Edith (inbunden)

En annan Edith

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-04-11
271
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Många har skrivit om poeten Edith Södergran. Otaliga har tolkat hennes dikter, läst hennes brev och dragit slutsatser om hennes liv. Att hon var en ambitiös fotograf är inte lika omskrivet, och hennes bilder har inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Fotografier från alpresor och hembygd, på kvinnor, katter och självporträtt. Bilder som ger en annan - sannare? - levnadsteckning än de biografier som skrivits.

Nina Ulmaja ville veta mer om fotografen Edith och började skriva brev till henne. Brev som till en början kretsar kring fotografi, men som alltmer kom att handla om deras gemensamma bakgrund: om hemlandet Finland, om ryssrädsla, krigsminnen, klassresor och nedtystade familjehistorier.

En annan Edith är en insiktsfull och nyfiken berättelse om identitet, historia, mod och självständighet. Det är också en vacker bok med 180 av Ediths egna fotografier. Brevberättelsen ger en ny bild av en ung kvinna med både penna och kamera som levde för hundra år sedan, i en tid som på många sätt liknar vår.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En annan Edith
 2. +
 3. Den förbannade optimisten Ernst Wigforss : socialisten som skapade Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den förbannade optimisten Ernst Wigforss : soci... av Henrik Arnstad (inbunden).

Köp båda 2 för 532 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nina Ulmaja

 • Strindbergs lilla röda : boken om boken och typerna

  Alexandra Borg, Nina Ulmaja

  Strindbergs lilla röda är en både nördig och allmänbildande resa genom bokens, typografins och läsningens historia. Med Röda rummet som prisma berättar Alexandra Borg och Nina Ulmaja hur allt började och hur det fortsatt. Det är oavbrutet lärorikt...

 • ABC å allt om D

  Nina Ulmaja

  Med ABC å allt om D belönas Lina Ulmaja med Augustpriset 2012 för årets svenska barn- och ungdomsbok. 29 typer - människans bästa uppfinning Tänk dig en värld utan bokstäver. Hur skulle allt fungera då? Bokstäver finns överallt idag och används ti...