Djuret (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2021-09-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Molle Kanmert-Sjölander
Originaltitel
Animal
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
218 x 145 x 25 mm
Vikt
484 g
SAB
Hce
ISBN
9789113116990
Djuret (inbunden)

Djuret

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2021-09-29
249

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Vi är inte galna. Vi är bara fortfarande arga."

Lisa Taddeo romandebuterar efter den internationella succén Tre kvinnor med en intensiv och mörk skildring av kvinnlig vrede, om en kvinna som vägrar att finna sig i den roll som ett mansdominerat samhälle har tilldelat henne.

Joan har blivit misshandlad av livet och av män, och nu tänker hon betala tillbaka. Hon lämnar sitt hem i New York på jakt efter Alice, den enda person som kan hjälpa henne att få ordning på sitt förflutna, och bosätter sig bland coyotes och hippies i en canyon utanför Los Angeles.

Hennes sökande varvas med återblickar ur hennes liv: en privilegierad men dysfunktionell tillvaro i New York och den traumatiska händelse i hennes barndom som har plågat henne varje ögonblick sedan dess.
Det står snart klart att Joan har en plan. Det finns något hon måste göra, en hämnd som måste utkrävas. Det är dags för villebrådet att bli ett rovdjur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Djuret
 2. +
 3. Carpe fucking diem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Carpe fucking diem av Sofie Weidemann (inbunden).

Köp båda 2 för 471 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Djuret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 10 november 2021

  Djuret av Lisa Taddeo är en känslomässig läsupplevelse utöver det vanliga. De mentala käftsmällarna gör så ont att jag inte kan sluta läsa. Det är en sån där bok som stannar kvar i tankarna långt efter att jag läst de sista sidorna.
  Historien berättas av Joan, som på varje sida är fokus och huvudperson. Droppen som får bägaren att rinna över för henne är när en man begår självmord mitt framför henne.
  Joan bestämmer sig för att söka upp den enda människan hon har kvar, Alice i Los Ang... Läs hela recensionen

 2. Mörk och rak
  @tant_edna, 30 september 2021

  Jag kämpade med att ta mig in i boken. Den är skriven på ett sätt som jag inte är van att läsa, och jag var inte beredd på det. Berättelsen byggs även den upp på ett annorlunda sätt, och följer protagonistens tankar vart de än för henne - oförfinat och ärligt. Men, efter att ha gett den en chans, och kämpat vidare in en bit i berättelsen drogs jag in i både språket och berättelsen och hade svårt att lägga ifrån mig boken.

  Berättelsen är inte vacker, den är rå, brutal och ärlig. Den ... Läs hela recensionen

 3. En mörk och gripande histora
  Anna, 23 september 2021

  Jag visste inte riktigt vad för bok jag skulle få läsa när jag började på Djuret men jag var i alla fall inte beredd på den historia jag fick uppleva. Jag tycker om sättet Taddeo skriver på, det är hela tiden ett driv framåt. Jag ville hela tiden läsa mer för att få reda på vad som hänt i Joans liv tidigare och vad som skulle hända i framtiden. Samtidigt blev jag stundtals äcklad över vad hon varit med om, men även över sådant hon gör själv. Joan drivs på något sätt av föraktet hon känner mot... Läs hela recensionen

 4. Mörk, rolig och ärlig.
  Elsa, 23 september 2021

  Jag måste vara ärlig och säga att jag var högst skeptisk innan jag läste boken, då jag inte tyckte särskilt mycket om Taddeos tidigare bok "Tre Kvinnor". Det tror jag dock var till min fördel. Under bokens gång så följer man Joan som flyttar från USAs östkust till västkust med sina föräldrar i plastpåsar. Hon flyr kanske mer än flyttar från alla män som skadat henne, som hon till viss del låtit skada henne. Romanen är centrerad kring hennes trauman och relationer och hur hon nu, äntligen, för... Läs hela recensionen

 5. Trasiga människoöden och kvinnlig vrede
  Sara, 12 september 2021

  Som så många andra tyckte jag verkligen om Lisa Taddeos intressanta reportagebok "Tre kvinnor", så jag har sett mycket fram emot att få läsa hennes romandebut. "Djuret" är en mörk, men fängslade berättelse om vad som kan hända när människor utsätts för olika trauman i livet. Av alla karaktärer i den här boken finns det faktiskt inte någon som inte är skadad av livet och andra människors egoistiska handlingar. Men i fokus står den trasiga huvudpersonen Joan, vars liv är präglat av de övergrepp... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lisa Taddeo