I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2021-05-12
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Davison, Anna (form)
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
100 g
SAB
Rbz Bengtsson, Martin
ISBN
9789113117447
I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm (pocket)

I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm

(6 röster)
Pocket,  Svenska, 2021-05-12
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Martin Bengtssons pojkdröm gick i uppfyllelse då han endast 17 år gammal fick ett proffskontrakt med den italienska fotbollsklubben Inter. Nio månader senare vaknar han upp på ett sjukhus i Milano efter att ha försökt ta sitt liv. Vad hände egentligen och hur kunde allting bli så fel?

Som så många andra ungdomar hade Martin Bengtsson en dröm om att bli fotbollsproffs. När han var tio år bestämde han sig. Han tränade tre timmar dagligen, försakade skola och vänner och till slut gick drömmen i uppfyllelse. På två år tog han sig från en liten kvartersklubb, via Örebro SK till spel i allsvenskan och slutligen ett proffskontrakt med Inter i Italien. Men bakom framgången finns en väg kantad av identitetskris, sexmissbruk, tränarbråk, möte med den stora kärleken, droger, ensamhet och tristess. Efter nio månader som proffsspelare i Italien får framgångshistorien ett dramatiskt slut då Martin försöker ta sitt liv genom att skära upp sina handleder i duschen. Han hamnar på Milanos psykiatriska sjukhusavdelning och skickas hem till Sverige.

Vi får här ta del av en helt vanlig svensk killes berättelse om livet i en av världens största fotbollsklubbar. Martin är kritisk till både den svenska och utländska fotbollsrörelsen, och menar att unga talanger drillas till fotbollsrobotar utan egna åsikter och känslor. Det är de feta kontrakten och klubbarnas prestige som styr medan ett genuint engagemang för ungdomarna och deras möjligheter att utvecklas till hela individer saknas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm
  2. +
  3. Korthuset : En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korthuset : En domares berättelse om kickarna o... av Jonas Eriksson, Anders Cedhamre (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Bengtsson

  • Nio författare

    Gudrun Nyberg, David Anthin, Martin Bengtsson, Arne Florin, Lennart Johnsson

    Nio författares samtid. Hundra år i Göteborg Här tar nio Göteborgsförfattare under de senaste hundra åren till orda, men först får deras respektive författarskap en presentation av en kunnig introduktör. Urvalet är subjektivt, men intressant och v...