Jag kom inte ut - jag blev mig själv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2022-05-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Nilsson Sjöblom, Cilla (form)
Dimensioner
218 x 145 x 24 mm
Vikt
424 g
SAB
Lz Ruuth, Ann-Christine
ISBN
9789113118666
Jag kom inte ut - jag blev mig själv (inbunden)

Jag kom inte ut - jag blev mig själv

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-13
255
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Jag vill skriva en sammanhållen berättelse som inte bara handlar om 'vad sa dina barn?' eller hur det gick att berätta på jobbet. Det blir förstås en självbiografi, men jag vill lyfta in andra perspektiv och vidga innehållet. Hur är det möjligt att efter ett liv som man i över 50 år börja leva som kvinna utan att bli ifrågasatt eller rentav utskrattad? Vad detta sedan innebar i en prästerlig, kyrklig kontext där sådana personer inte ens fanns med i föreställningsvärlden har också sin plats i berättelsen."

Ann-Christine Ruuth föddes på 1950-talet, fick namnet Åke och växte upp i en kyrklig småländsk familj. Tidigt kände Åke sig annorlunda, avvikande, men det fanns ingenting i hans värld, vare sig inom honom själv eller i omgivningen, där det kunde speglas eller ta plats. Han fick bära på en längtan som trängde sig på för att hitta vägar ut.

Vem var han, kyrkoherden och trebarnspappan, och vad behövde han för att bli hel? Länge hade han inte ens ord för det.

Till slut fick det bära eller brista. 2010 blev hon sig själv, 58 år gammal. Sedan dess har hennes liv varit stoff för bästsäljaren Min pappa Ann-Christine av dottern Ester Roxberg och filmen Min pappa Marianne med Rolf Lassgård i huvudrollen. Själv har hon i många år föreläst landet runt om transperspektiv och könsidentitet. Först nu berättar hon sin egen historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag kom inte ut - jag blev mig själv
 2. +
 3. Solroseffekten : att hjälpa krigets Ukraina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Solroseffekten : att hjälpa krigets Ukraina av Lena Wilderäng (inbunden).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag kom inte ut - jag blev mig själv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin bok om svårt ämne
  Agneta Oredsson, 15 februari 2023

  Fin bok om att uppfatta sig leva i fel kropp och att "tvingas" gå igenom ett könsbyte för att hitta sig själv och mod och livsglädje. Klok kvinna som skrivit !

 2. Gripande
  Inkri, 19 juni 2022

  Helt otrolig. Fina teologiska tankar och diskussioner som ger mening och djup. Så modigt och fint att våga vara så öppen. Hoppas den ger andra samma mod och också ger upplysning åt alla okunniga! Boken behövs!

 3. Öppenhjärtig och stark!
  Anni, 19 maj 2022

  Här berättar Ann-Christine själv sin livshistoria, från sina första barndomsminnen fram till idag. Hon berättar lättillgängligt med värme och humor, om en livsresa som varit allt annat än lätt. En mycket ensam resa, där stöd från omgivningen inte varit en självklarhet. Rekommenderas varmt!

Visa alla 3 recensioner