Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekämpning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2022-09-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
218 x 143 x 22 mm
Vikt
402 g
SAB
Lz Fetz, Michael,Oepb
ISBN
9789113118703
Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekämpning (inbunden)

Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekämpning

Inbunden Svenska, 2022-09-16
219
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Varför väljer man att bli polis? Hur är det att ha ett jobb där man dagligen riskerar att utsättas för hot och våld? Och hur förändras polisyrket när samhället förändras?

Michael Fetz är en av Sveriges mest erfarna poliser. Under sina drygt fyrtio år i yrket har han haft en rad ledande nyckelpositioner inom svenskt polisväsende: polismästare i utsatta områden som Västerort och Södertälje, varit med och startat upp Nationella insatsstyrkan, varit chef för piketenheten i Stockholm City och operativ chef för flygplatspolisen på Arlanda. Han har dessutom varit högsta ansvarig för flera större händelser i Stockholm, från självmordsdådet på Drottninggatan 2010 till kronprinsessan Victorias bröllop och hanteringen av corona i Stockholm.

I den här boken berättar Fetz om livet som polis. Här finns actionladdade avsnitt, som när vi får följa insatsen vid en flygplanskapning och arbetet inom Nationella insatsstyrkan, han skildrar den utsatta positionen som blåljuspersonal och piketpolis dagligen upplever. Han reflekterar också över hur samhället förändrats under hans år på jobbet. Vilka utmaningar innebär den explosionsartade tillgången på vapen och den systemhotande gängkriminaliteten?

Att polisyrket fascinerar många av oss vet vi genom otaliga filmer, böcker och poddar. Michael Fetz ger oss en unik inblick i hur en polis verkligen har det på jobbet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekämpning
  2. +
  3. Förortssnuten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förortssnuten av Hanif Azizi, Markus Lutteman (pocket).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Att skapa vinnare

    Peter Kisfaludy, Niclas Andersson

    LÄR DIG TRÄNA UNGDOMAR SOM SVERIGES STÖRSTA TALANGFABRIK Att bli fotbollsproffs är en dröm för många unga. Peter Kisfaludy vet hur man förverkligar den. Han har under sina fyrtio år som ledare lotsat mängder av fotbollsungdomar från den första bre...