Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekämpning (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-09-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113118741
Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekämpning (e-bok)

Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekämpning E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-09-16

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Varför väljer man att bli polis? Hur är det att ha ett jobb där man dagligen riskerar att utsättas för hot och våld? Och hur förändras polisyrket när samhället förändras?

Michael Fetz är en av Sveriges mest erfarna poliser. Under sina drygt fyrtio år i yrket har han haft en rad ledande nyckelpositioner inom svenskt polisväsende: polismästare i utsatta områden som Västerort och Södertälje, varit med och startat upp Nationella insatsstyrkan, varit chef för piketenheten i Stockholm City och operativ chef för flygplatspolisen på Arlanda. Han har dessutom varit högsta ansvarig för flera större händelser i Stockholm, från självmordsdådet på Drottninggatan 2010 till kronprinsessan Victorias bröllop och hanteringen av corona i Stockholm.

I den här boken berättar Fetz om livet som polis. Här finns actionladdade avsnitt, som när vi får följa insatsen vid en flygplanskapning och arbetet inom Nationella insatsstyrkan, han skildrar den utsatta positionen som blåljuspersonal och piketpolis dagligen upplever. Han reflekterar också över hur samhället förändrats under hans år på jobbet. Vilka utmaningar innebär den explosionsartade tillgången på vapen och den systemhotande gängkriminaliteten?

Att polisyrket fascinerar många av oss vet vi genom otaliga filmer, böcker och poddar. Michael Fetz ger oss en unik inblick i hur en polis verkligen har det på jobbet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Inkluderande högre utbildning : breddad rekrytering, breddat deltagande och studentaktivt lärande

    Martin Stigmar, Niclas Andersson, Lisa Bjernhager, Eva Davidsson, Petri Gudmundsson

    Hur tillvaratar vi mångfalden i studentgruppen och hur kan vi stödja enskilda studenter att nå sin fulla potential? I den här boken beskriver författarna inkluderande arbetssätt som ett sätt att möta utmaningar och behov kopplat till breddat delta...

  • Att skapa vinnare

    Peter Kisfaludy, Niclas Andersson

    Att bli fotbollsproffs är en dröm för många unga. Peter Kisfaludy vet hur man förverkligar den. Han har under sina fyrtio år som ledare lotsat mängder av fotbollsungdomar från den första bredsidan till fullblodsproffs med landslagsmeriter. Nu ger ...