Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekämpning (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (198.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gerhard Hoberstorfer
Utgivningsdatum
2022-09-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113118949
Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekämpning (ljudbok)

Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekämpning Ljudbok

(24 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-09-16

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Varför väljer man att bli polis? Hur är det att ha ett jobb där man dagligen riskerar att utsättas för hot och våld? Och hur förändras polisyrket när samhället förändras?

Michael Fetz är en av Sveriges mest erfarna poliser. Under sina drygt fyrtio år i yrket har han haft en rad ledande nyckelpositioner inom svenskt polisväsende: polismästare i utsatta områden som Västerort och Södertälje, grundat Nationella insatsstyrkan, chef för piketenheten i Stockholm City och operativ chef för flygplatspolisen på Arlanda. Han har dessutom varit högsta ansvarig för flera större händelser i Stockholm, från självmordsdådet på Drottninggatan 2010 till kronprinsessan Victorias bröllop och hanteringen av corona i Stockholm.

I den här boken berättar Fetz om livet som polis. Här finns actionladdade avsnitt, som när vi får följa insatsen vid en flygplanskapning och arbetet inom Nationella insatsstyrkan, han skildrar den utsatta positionen som blåljuspersonal och piketpolis dagligen upplever. Han reflekterar också över hur samhället förändrats under hans år på jobbet. Vilka utmaningar innebär den explosionsartade tillgången på vapen och den systemhotande gängkriminaliteten?

Att polisyrket fascinerar många av oss vet vi genom otaliga filmer, böcker och poddar. Michael Fetz ger oss en unik inblick i hur en polis verkligen har det på jobbet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekämpning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas!
  Annika Johnsson, 22 september 2023

  Spännande och lärorik! Ger insyn och förståelse för polisyrket.
  /Stolt polisdotter

 2. Fantastisk bok! Mycket Intressant! Alla borde läsa...
  -, 24 januari 2023

  Fantastisk bok! Mycket Intressant! Alla borde läsa den!!! Superbra uppläsare.

 3. En insatt polishistoria
  -, 3 december 2022

  Fetz har en intressant berättelse att förmedla när man får följa hans polistjänstgöring från 80-talet och fram till idag. Rekommenderas.

 4. Spännande och inspirerande
  -, 10 oktober 2022

  Mycket intressant och spännande bok om dels Michaels karriär och dels polisyrket. Uppriktig och inspirerande. Ibland glömmer jag bort att det inte är uppläsaren Rickard som är Michael. Rickard läser naturligt och som om det vore han som skrivit boken.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Inkluderande högre utbildning : breddad rekrytering, breddat deltagande och studentaktivt lärande

  Martin Stigmar, Niclas Andersson, Lisa Bjernhager, Eva Davidsson, Petri Gudmundsson

  Hur tillvaratar vi mångfalden i studentgruppen och hur kan vi stödja enskilda studenter att nå sin fulla potential? I den här boken beskriver författarna inkluderande arbetssätt som ett sätt att möta utmaningar och behov kopplat till breddat delta...

 • Att skapa vinnare

  Peter Kisfaludy, Niclas Andersson

  Att bli fotbollsproffs är en dröm för många unga. Peter Kisfaludy vet hur man förverkligar den. Han har under sina fyrtio år som ledare lotsat mängder av fotbollsungdomar från den första bredsidan till fullblodsproffs med landslagsmeriter. Nu ger ...