Statsministermordet (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-02-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113119021

Statsministermordet E-bok

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-02-17

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När chefsåklagare Krister Petersson vid en presskonferens i juni 2020 meddelade sitt beslut att avsluta utredningen av mordet på Olof Palme, med motiveringen att den misstänkte var avliden, blev det ett kollektivt antiklimax för många svenskar. Alla som minns den där sena februarikvällen 1986, som följt utredningen med dess huvudspår och villospår, skulle de aldrig få något entydigt svar på vad som hände? Något som hjälpte dem att äntligen lämna det här nationella såret och gå vidare?

Hans-Gunnar Axberger återvänder till början och ger oss en bred och detaljerad beskrivning av världens största polisutredning, som redan från början missköttes så grovt att det efter några månader stod klart att förövaren med största sannolikhet skulle komma att klara sig undan.

Vad var det som gick fel? Hur kunde Sveriges statsminister mördas på öppen gata? Och hur kunde så många poliser och utredningstimmar ändå inte leda till en lösning av mordet?

Som huvudsekreterare i statens granskningskommission har Hans-Gunnar Axberger djupare kunskap om Palmeutredningen än de flesta. Statsministermordet är ett oumbärligt stycke nutidshistoria. Det är också en berättelse om Sverige, om vår bild av oss själva, och om vår oförmåga att lära av våra misstag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Statsministermordet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett måste
  -, 13 april 2022

  Viktig.

 2. Läsvärd
  Rutger Hårsfjärd, 27 mars 2022

  Läsvärd främst för redovisningen av alla mer eller mindre inkompetenta turer i utredningen.
  Någon åsikt om vem som kan vara skyldig har jag inte.

 3. Läs inte boken, den är ren desinformation
  Magnus Berg, 23 februari 2022

  Jag läste halva boken men har nu slutat. Kanske kommer jag att fortsätta senare bara för att se om lögnerna, mörkandet och hyllandet av inkompetenta, alternativt ljugande, personer fortsätter ända till slutet.
  Jag har läst en del böcker om Palmemordet tidigare: bröderna Poutiainen, Lars Borgnäs och Gunnar Wall. Därför vet jag när Hans-Gunnar Axberger mörkar eller ljuger i mycket i boken Statsministermordet.
  T ex uppstod inte "konspirationsteorin" om polisspåret för att den första kons... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Hans-Gunnar Axberger