Härifrån (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2022-03-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
218 x 145 x 28 mm
Vikt
527 g
SAB
Hc
ISBN
9789113119120

Härifrån

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-02
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I Vresta väntar man. På att den gamla fabriken ska återuppstå, eller på att en frälsare ska svepa in och rädda staden från förfallet.

Ozzie väntar på att bli vuxen. På att livet ska börja. Att Ozzies mamma är en mördare vet hela Vresta och skam går i arv, det låter ingen honom glömma. Så fort högstadiet är slut tänker han lämna allt och aldrig se tillbaka.

Den enda som inte har vänt ryggen åt Ozzie fullständigt är Wiik, bygdens fotbollslegend. Wiik värnar om småstadens gemenskap och har alltid ett vänligt ord till övers för den som kommer fram till honom på gatan. Alla älskar Wiik och för Ozzie är han livsnödvändig, men beskyddet har ett pris.

Så en dag dyker Hanna upp i Vresta. En bortskämd Göteborgstjej på flykt från kärleksproblem hon inte vet hur hon ska hantera och en familj hon inte längre känner sig hemma i. Dessutom är hon på jakt efter något: den pappa som en gång i tiden övergav henne. Hon ska få honom att förstå att de behöver varandra.

Härifrån är en roman om att växa upp och vilja fly. Om att längta bort från ärvda synder och att söka efter sina rötter. Om en sommar då allt ställs på sin spets.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Härifrån
 2. +
 3. Härifrån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Härifrån av Victoria Everbrand (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Härifrån. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bok som triggar hela känslospektrat!
  Jeffrey, 3 september 2022

  Utifrån mitt arbete som specialist i psykoterapi, lärare och handledare i psykoterapi imponeras jag hur författaren lyckas beskriva hur mycket vi människor påverkas av vår anknytning till vuxna som barn, hur trauman av olika slag sätter djupa spår inom oss, vad ensamheten kan göra med oss människor, vilka livsregler livet i en mindre ort präntas in i oss på ett väldigt realistiskt och tydligt sätt.

  Boken berör mig mycket, triggar igång alla våra grundkänslor som sorg, ilska, skam, s... Läs hela recensionen

 2. Berör på djupet
  Kaffeläsaren, 11 april 2022

  Härifrån är en roman om att växa upp i en liten ort, i det här fallet Vresta. En ort där alla vet vem man är och där man blir tilldelad sina föräldrars synder.
  Jag är själv uppvuxen på en liten ort där alla vet vem ens föräldrar är och jag känner så väl igen småstadstänket som finns i boken. Det är på både gott och ont men för Ozzie i boken är det mest ont med tanke på vad som hänt hans mamma.
  Det är en berättelse som gör ont, det skaver och jag blir illa berörd å Ozzies vägar. Bok... Läs hela recensionen

 3. Vilken debut! Lysande!
  Nelly , 20 mars 2022

  Vilken debut! Man sugs in i historien från första början och det går inte att sluta läsa! Förstår att det blir en fortsättning!

 4. Tänkvärd
  Ann Ekstrand, 6 mars 2022

  Den var jättebra och tänkvärd. Lite tung i början men sen kunde jag inte sluta läsa. Väntar med spänning på uppföljaren.

Visa alla 4 recensioner