Skamluvan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2022-05-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
217 x 143 x 26 mm
Vikt
428 g
SAB
Hc
ISBN
9789113119144

Skamluvan

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-04
259
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är 1860-tal och Lovisa är beredd att göra vad som helst för att lämna Öland. Hon vet att det finns städer långt borta utan steniga åkrar, kontrollerande bypräster och hårdföra karlar. Städer där ingen vet hur fattig ens mor är och aldrig har sett ens bror ligga i rännstenen med en flaska.

Till slut hittar Lovisa ett sätt att ordna pengar och tar sig till Gävle, en stad som just raserats av en enorm brand. Det borde vara rätt plats att bygga upp ett nytt liv på. Men arbetet är hårt och varken prästerna eller männen lämnar henne ifred där heller. Ändå tänds ett hopp - på ett oväntat sätt möter hon kärleken, och den får henne att blomma ut. Men ska Lovisa få behålla den?

Skamluvan handlar om Lovisas dramatiska livsöde. Om att ärva fattigdom, utsatthet och skam - men också styrka och en längtan bort från misären. Romanen är baserad på Ulla-Maria Anderssons utforskande av den egna släkthistorien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skamluvan
 2. +
 3. Modersmjölken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modersmjölken av Nora Ikstena (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skamluvan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hoppas på en fortsättning!
  Kaffeläsaren, 27 december 2022

  Skamluvan är en historisk roman som utspelar sig på 1860-talet i Öland. En tid där fattigdomen är stor och de flesta får kämpa för sin överlevnad och att hitta mat för dagen. I boken är det den unga Lovisa vi får följa. Hon jobbar som piga på en gård men drömmer om ett annat liv någon annanstans och helst i en större stad där ingen vet vem Lovisa eller hennes familj är.

  Jag har en förkärlek för att läsa historiska romaner och i synnerhet såna som är så välskrivna som Skamluvan. Boke... Läs hela recensionen

 2. Gripande historisk roman

  Boken skildrar det svåra livet på artonhundratalets andra hälft. Den handlar främst om kvinnors utsatthet och drömmen om en bättre tillvaro. Vi får först följa huvudpersonen Lovisa på hemorten på Öland och sedan i Gävle där hon försöker skapa sig ett nytt liv och även möter kärleken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulla-Maria Andersson