Drakspår : på jakt efter världens mest kända reptil (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2023-10-25
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Sigge (form)
Dimensioner
218 x 150 x 29 mm
Vikt
655 g
SAB
Mzd
ISBN
9789113119724
Drakspår : på jakt efter världens mest kända reptil (inbunden)

Drakspår : på jakt efter världens mest kända reptil

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-10-25
249
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En drake är en reptil av osedvanlig storlek och utgör den främsta av alla bestar, om vi ska tro bestiarierna, medeltidens illustrerade verk om djur och väsen. Just medeltidens bild av draken - ond och skrämmande, eldsprutande, vaktande över stora rikedomar - är nog den vi känner igen bäst från sagor och berättelser, medan draken i andra delar av världen och historien har stått för en positiv kraft.

Oavsett om draken använts för att skrämmas med eller tjänat som kejserligt ideal, har alla sorters folkslag i så gott som alla tider fascinerats av denna bevingade reptil. Vad beror det på? Hur kommer det sig att föreställningen om draken funnits över hela världen sedan historiens början?

Historiker Bo Eriksson berättar drakens kulturhistoria, från de allra äldsta myterna i Mesopotamien och vikingatidens Fafner fram till dagens vrålande och eldsprutande monsterreptiler i Game of Thrones. Det är en engagerande och underhållande beskrivning av ett fenomen som förbinder oss med såväl människan i de första civilisationerna som folk världen över i modern tid, men också en skildring av människans försök att via vidunder förstå sig själv och sin plats i världen, historien och kosmos.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drakspår : på jakt efter världens mest kända reptil
  2. +
  3. Historien om Sverige : från istiden till renässansen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien om Sverige : från istiden till renäss... av Kristina Ekero Eriksson, Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 549 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Eriksson