En lockton i ödemarken : om människans förmåga att besjäla världen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2023-01-20
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Norstedts Ateljé (form)
Dimensioner
23 x 200 x 133 mm
Vikt
475 g
SAB
C:d
ISBN
9789113121628

En lockton i ödemarken : om människans förmåga att besjäla världen

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-01-20
247
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Vad är detta märkliga som jag känner igen som religion? Varför tycks det spela en så stor roll i mänsklig kultur? Och varför skrämmer och lockar det mig på samma gång?

Genom historien har religion format världsbilder, livshållningar och samhällen, gjort tillvaron svårtolkad, mångbottnad och motsägelsefull för människor, men också levande och meningsfull. Och oavsett vad vi tycker om den, visar religionen inga tecken på att försvinna. Varför är det så? Vad är det för längtan den svarar mot?

Tillvaron är full av sådant vars orsaker och verkningar vi kan överblicka och förstå. Men för många rymmer den också dimensioner som inte lika lätt låter sig fångas, sådant som bryter mot vardagens profana ordning: stämningar, känslor och upplevelser som tycks peka mot något bortom det vanliga, något förtrollat och besjälat.

I En lockton i ödemarken fortsätter David Thurfjell att utforska och upplösa gränsen mellan religiösa och sekulära uttryck. Det blir en personlig berättelse som rör sig mellan olika världsdelar, tidsepoker och perspektiv, med nedslag i författarens egna erfarenheter såväl som i myter, riter och maktstrategier i världens olika religiösa traditioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En lockton i ödemarken : om människans förmåga att besjäla världen
  2. +
  3. Granskogsfolk : hur naturen blev svenskarnas religion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Granskogsfolk : hur naturen blev svenskarnas re... av David Thurfjell (inbunden).

Köp båda 2 för 503 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En lockton i ödemarken : om människans förmåga att besjäla världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lite seg
    Anders Träff, 4 augusti 2023

    Han skulle ha kunnat korta ner boken och fått med budskapet ändå. Behållningen är resonemanget om meningen med livet och hur olika idéer och religioner kan ge det

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Thurfjell