Kärlek i hatets tid : Europa på randen till världskrig 1929-1939 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2023-02-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jesper Festin
Originaltitel
Liebe in Zeiten des Hasses. Chronik eines Gefühls 1929-1939
Medarbetare
Bertelsen, Alette (form) / Norstedts Ateljé (form)
Dimensioner
218 x 150 x 33 mm
Vikt
634 g
SAB
Ka.52,Kt-a.52
ISBN
9789113122199
Kärlek i hatets tid : Europa på randen till världskrig 1929-1939 (inbunden)

Kärlek i hatets tid : Europa på randen till världskrig 1929-1939

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2023-02-03
237
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Florian Illies berättar sin historia på ett så beläst och samtidigt lättsamt sätt att läsningen blir en ren njutning"

Svenska Dagbladet

"Man har aldrig tråkigt i Florian Illies sällskap"

Dagens Nyheter

Europa, 1930-tal. Medan det glada tjugotalet går mot sitt slut och världen är på väg mot ett nytt krig har tidens stora kulturpersonligheter annat att tänka på. Jean-Paul Sartre sitter på ett café i Paris och väntar otåligt på sin dejt Simone de Beauvoir. Marlene Dietrich smiter från ett kärlekslöst äktenskap till Berlins barer. Far och son Thomas och Klaus Mann bråkar om den andres homosexualitet. Och Vladimir Nabokov placerar kärleksfullt en nyfångad fjäril vid fotändan av Veras säng.

Föga anar de att bokbålen snart ska ta sin början.

Kärlek i hatets tid väver skickligt samman några av 1930-talets största kärlekshistorier mot en allt mörkare bakgrund av den ökande fascismen i Europa. Det är en bred och medryckande kulturhistoria om ett mytomspunnet europeiskt decennium och en tid som har fler likheter med vår egen än vi kanske skulle önska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kärlek i hatets tid : Europa på randen till världskrig 1929-1939
 2. +
 3. Fienden : Sveriges relation till Ryssland från vikingatiden till idag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fienden : Sveriges relation till Ryssland från ... av Dick Harrison (inbunden).

Köp båda 2 för 476 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kärlek i hatets tid : Europa på randen till världskrig 1929-1939. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite rörig men spännande
  Jane Airhead, 23 april 2023

  Det är lite svårt att hålla reda på alla de personer som förekommer i boken. Samtidigt är det spännande och även otäckt hur levnadsreglerna ändras, beroende på vem och vad du är. Vissa förstår genast att det är bäst att lämna landet, och kanske blir det för gott. Vissa menar att den där Hitler har ju visserligen kommit till makten, men att hans närvaro där inte kommer att bli långvarig, man kan vänta och se. Under tiden är det många som roar sig och inte nöjer sig med bara en partner, oavsett... Läs hela recensionen

 2. Undvik denna bok.
  Bror Yngve Anderson, 3 april 2023

  Trots alla fina recensioner som den fått på kultursidorna, så är boken bara en dåligt skriven och dåligt översatt tysk skvallertidning.

 3. Krönika
  E K S, 27 mars 2023

  Alltför rapsodisk. Känns ibland som en skvallerspalt över vem som låg med vem, utan att ge något om dessa personers liv, tankar och insatser för konsten och samhället. Den tyska underrubriken är krönika över, men den undertiteln har man inte översatt. Krönika förklarar bättre för läsaren vad man har att vänta sig av boken. Ibland undrar man om författaren haft hjälp av AI. Ytligt och opersonligt i det stora hela, på gränsen till utmattande, men med en och annan fin formulering som glimmar ti... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Florian Illies