Skammen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2023-04-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Katja Waldén
Originaltitel
La honte
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
195 x 130 x 15 mm
Vikt
227 g
SAB
Hce
ISBN
9789113122311
Skammen (inbunden)

Skammen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-04-26
231
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skammen Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Tidigt på eftermiddagen, en junisöndag, försökte min far döda min mor."

Så inleds Skammen. Annie Ernaux är tolv år när hon blir vittne till att hennes far försöker slå ihjäl hennes mor. Här berättar hon om den traumatiska händelse som kom att prägla hennes liv. Osentimentalt och självutlämnande återskapar hon runt denna våldsscen den värld som var hennes år 1952: den dominerande modern, den kuvade fadern, det enkla hemmet i den lilla staden i Normandie, arbetarklassens sociala regler och koder, privatskolans religiösa - känslan att vara en klassfiende i sin egen familj - känslan att för alltid gå in i skammen ... Ju mer Ernaux dyker ner i historien desto mer begriper hon vilket spänningsfält föräldrarna levde i. Mellan önskan om social framgång och skammen över var de kom ifrån. Samtidigt skildrar Ernaux sin egen skam och strävan efter att slippa undan konventionerna hon vuxit upp med och istället följa sin egen längtan efter ett helt annat liv än föräldrarnas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skammen
 2. +
 3. Madame Bovary

De som köpt den här boken har ofta också köpt Madame Bovary av Gustave Flaubert (inbunden).

Köp båda 2 för 440 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skammen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skammen - Annie Ernaux
  My, 3 augusti 2023

  En personlig reflektion kring en svår och chockartad upplevelse inom författarens närmaste familj, och som hon som ung plötsligt blev vittne till.
  Boken är en retrospektiv bearbetning av detta trauma, som blev en dramatisk skiljelinje i Ernauxs uppväxt och som hon som vuxen nu försöker bearbeta med klinisk noggrannhet. Stämningar och miljöer beskrivs ytterst noggrant och genom dagboksanteckningar och fotografier försöker hon återuppliva en svunnen tid präglad av stora sociala och ekonom... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Annie Ernaux