Havets kyrkogård (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Sagadynastin (del 1)
Utgivningsdatum
2022-11-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Lotta Eklund
ISBN
9789113122694

Havets kyrkogård E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2022-11-03

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hösten 1940 förliser Hurtigrut-skeppet Prinsesse Ragnhild utanför Bodö i Norge. Författaren Vera Lind och nyfödde sonen Olav överlever, men hennes make, skeppsredaren Thor Falck, och hundratals andra omkommer.

Sjuttiofem år senare begår Vera självmord. Hennes författarskap fick ett abrupt slut då hon var på väg att berätta sanningen om vad som egentligen hände den där ödesdigra dagen under kriget, men istället tvingades till tystnad. Sonen Olav driver numera den mäktiga SAGA-stiftelsen, som byggts upp med hjälp av pengarna från försäljningen av faderns rederi. Efter Veras bortgång börjar Olavs dotter Sasha gräva i sin farmors historia. Vad var det egentligen som hände dagen då skeppet förliste?

Havets kyrkogård är en storslagen roman om en norsk familjedynasti och maktkampen som uppstår i dödens kölvatten. Det är en romantisk och tragisk resa längs den norska kusten i dåtid och nutid, och en berättelse där sanningen står mot familjelojaliteten, med konsekvenser så stora att de kan leda till familjens undergång.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Aslak Nore