Märket (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-02-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Arvid Nordh
ISBN
9789113122854
Märket (e-bok)

Märket E-bok

(4 röster)
E-bok,  Svenska, 2023-02-23

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Reykjavik i en nära framtid. Ett delat samhälle, präglat av polarisering, fördomar och populism, där ny teknologi skapat ett "empatitest" som kan avgöra en persons förmåga till medkänsla eller brist på moral. Snart ska en folkomröstning avgöra om denna "märkning" ska bli obligatorisk, och frågan delar befolkningen. I skolan lyfter föräldrarna fram barnens oro - tänk om man blir underkänd? - och arbetsplatsernas fikarum präglas av hätska diskussioner med argument för och emot.

Märketföljer fyra personer som brottas med denna fråga, samtidigt som de försöker få sina liv att gå ihop. Hur jämkar man det man säger sig vilja stå för och det man verkligen tycker? Hur ser vi egentligen på varandra i en värld som bara bryr sig om det som syns? Vad är individens frihet värd i relation till lojalitet med majoriteten? Och vem kan ens veta vad som är det allmänna bästa?

Nordiska Rådet-nominerade Frida Isbergs första roman är en berättelse som skär rakt in i samtiden och frågor kring vad som bygger och håller ihop ett samhälle, och vilka oåterkalleliga beslut vi är beredda att fatta för att bevara det.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frída Ísberg

  • Die Markierung

    Frída Ísberg

    Was passiert, wenn Ideen zu Ideologien gerinnen? Poetisch, scharfsichtig und eindringlich erzählt Frída Ísberg von einer Gesellschaft, die per Gesetz Klarheit über Gut und Böse schaffen will. Island in naher Zukunft. Um die öffentliche Sicherheit ...