Skamluvan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (311.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Odile Nunes
Utgivningsdatum
2022-05-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113123141

Skamluvan Ljudbok

(10 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-05-05

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är 1860-tal och Lovisa är beredd att göra vad som helst för att lämna Öland. Hon vet att det finns städer långt borta utan steniga åkrar, kontrollerande bypräster och hårdföra karlar. Städer där ingen vet hur fattig ens mor är och aldrig har sett ens bror ligga i rännstenen med en flaska.

Till slut hittar Lovisa ett sätt att ordna pengar och tar sig till Gävle, en stad som just raserats av en enorm brand. Det borde vara rätt plats att bygga upp ett nytt liv på. Men arbetet är hårt och varken prästerna eller männen lämnar henne ifred där heller. Ändå tänds ett hopp - på ett oväntat sätt möter hon kärleken, och den får henne att blomma ut. Men ska Lovisa få behålla den?

Skamluvan handlar om Lovisas dramatiska livsöde. Om att ärva fattigdom, utsatthet och skam - men också styrka och en längtan bort från misären. Romanen är baserad på Ulla-Maria Anderssons utforskande av den egna släkthistorien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skamluvan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt berättat!
    -, 23 oktober 2022

    Målande historisk skildring om en ung kvinnas liv och öde. Mycket intressant! Den får en stark 4 av mig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ulla-Maria Andersson