Andromeda (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-08-25
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113124810

Andromeda E-bok

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-08-25

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Förlagshuset ligger som ett fartyg som ankrat mitt i stan, en stor ljus byggnad som kröns av en takterrass. Fasaden är ett rutnät av trä och granit, i vinden vajar flaggor med ett snirkligt men bestämt R på. R som i Rydéns."

En ung kvinna kommer till förlaget som praktikant men blir kvar under många år och får ett allt större ansvar för författarna och förlagets utgivning. Allt under överinseende Gunnar, den litteräre chefen som står bakom förlagets finaste utgivning, den som publiceras under namnet Andromeda.

Med åren växer deras arbetsrelation till något som de båda har svårt att definiera. Kanske handlar det om ömsesidigt förtroende? Eller handlar det i själva verket om något annat?

Therese Bohmans nya roman utspelas i Stockholm och vecklar ut sig till en berättelse om tradition och modernitet, förhoppningar och besvikelser, idealism och krass verklighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Andromeda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 4 mars 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Andromeda, är författaren Therese Bohmans fjärde roman. Jag har läst en bok av henne tidigare och det var hennes debutroman som heter Den drunknade, och den tyckte jag var bra. Och jag tyckte även den här boken var bra. Jag lyssnade på den, och den var väldigt bra inläst av Ella Schartner och Krister Henriksson. En ganska så kort roman var det, men väldigt fin, om bokförlagsvärlden, vänskap, och kärlek. Kan rekommenderas.

 2. Lovsång till litteraturen
  -, 16 november 2022

  Lovsången till litteraturen med twist och problematiserande. Vad är god litteratur? Hur förhålla sig till klassiker? Behövs en litteraturkanon? I så fall varför? Vilka är drivkrafterna för huvudkaraktärerna? Vem sätter agendan? Förlagens roll i utgivningen? Marknaden och ekonomin. Intressanta frågor som vävs in i ett relationsdrama med en subtil sexuell underström. Sökande efter identitet och livsuppgift. Längtan och oförmåga. Mycket välbeskrivna karaktärer.
  Ingrid

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Therese Bohman