Arvet du fick (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (221.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Siham Shurafa
Utgivningsdatum
2023-08-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113124827

Arvet du fick Ljudbok

(22 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2023-08-10

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Alexandra är ung och chef, och förstod tidigt att hon kunde gå hur långt som helst. Att hon en gång adopterats från Sri Lanka är något hon försöker att inte tänka så mycket på. Hon vill inte vara en sådan där krånglig adopterad, allt har ju trots allt gått bra för henne i livet. Ändå googlar hon sin förstamammas namn varje kväll.

En dag får Alexandra för sig att hon ska göra ett DNA-test, mest för att hon är nyfiken på sin etnicitet. Från den dagen förändras allt, när mycket av det hon trott om sitt ursprung ställs på ända. Ju mer hon gräver i det förflutna, desto mer tvingas hon också konfronteras med sig själv - och sin omgivning. Till slut inser hon att hon måste återvända till Sri Lanka, för att verkligen förstå vem hon är.

Amanda Lundetegs debutroman Arvet du fick är en gripande och livfull berättelse om att söka efter sig själv och att försöka hitta hem. Det är också en skildring av adoption, vithet och sexism i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Arvet du fick. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En lärorik inblick som smärtar
    Lísa, 29 maj 2024

    Modiga människor som går på otrampade stigar. Ovisshet och rädsla, livslångt trauma... och helt operfekta nära och kära, som står bredvid och kämpar för att stötta. Så intressant att följa Alexandras väg till att få fler pusselbitar på plats i sitt liv, både inom familjen och i vårt samhälle med så många olika lager av rasism. Spännande bok, som var svår att lägga ifrån sig.

Visa alla 1 recensioner