Dimdans (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
406
Utgivningsdatum
2023-04-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
220 x 145 x 33 mm
Vikt
522 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789113125152

Dimdans

(13 röster)  |   Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-04-28
249
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Maria, en ung och levnadsglad kvinna, försvinner efter en midsommarfest 1983. Därefter börjar sammanhållningen i den lilla byn i Dalarna sakta falla samman. En del menar att Maria helt enkelt gett sig av, trots att hennes lilla dotter lämnats ensam kvar.

Marias mamma Greta vägrar tro att dottern har lämnat byn frivilligt. Hon börjar vandra för att finna Maria och hon kommer inte att ge upp förrän hon har gjort det. Men kanske finns det de i byn som inte vill att hon lyckas.

Dimdans är Malin Hedins tredje bok, en spänningsroman om vad som sker efter ett försvinnande. Om de hemligheter och lögner som växer i dess spår och om sanningens pris.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dimdans
 2. +
 3. Täcknamn: Lodjuret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Täcknamn: Lodjuret av Nathalie Redmo (inbunden).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Dimdans. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 10 januari 2024

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Dimdans, är författaren Malin Hedins tredje bok, men det är den första boken som jag har läst av henne. Men kanske inte den sista, eftersom jag tyckte att den här boken var riktigt bra. Den är en psykologisk spänningsroman, med väl beskrivna karaktärer, och fina naturskildringar, som är både spännande och oförutsägbar. Kan absolut rekommendera boken. Jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Mirja Turestedt.

 2. Bladvändare om ett försvinnande
  Susanne Lindau, 10 augusti 2023

  En spänningsroman som handlar om ett försvinnande i en liten by. Vad händer efteråt? Karaktärerna skildras trovärdigt, det gick helt enkelt inte att sluta läsa när man börjat. Oväntat slut!

 3. Missa inte denna!
  Susanne, 5 maj 2023

  Författaren har ett underbart beskrivande och ger läsaren insyn i människoöden. Spänning boken igenom. När du börjar vill du inte lägga den ifrån dig.

 4. Känslomässig spänning
  carolines_bokliv, 25 april 2023

  Det här är otroligt gripande och känslomässigt starkt. Om en ung kvinnas försvinnande och hennes mamma och hennes dotter. Mamman som direkt vet att något hänt. Dottern som söker sanningen om sin mamma. Det är barn- och föräldrarelationer när det är som allra bäst. Malen Hedins böcker lämnar ingen läsare oberörd.

 5. En bladvändare med fokus på de som blir kvar
  Emma, 25 april 2023

  Bokens språk för mig att fastna direkt. Malin har hittat ett oroligt vackert och levande sätt att skriva på. Jag glömmer både tid och rum när jag läser för det är som om jag är en del av berättelsen på riktigt.
  Detta är en spänningsroman som inte lägger fokus på utredningen av mordfallet utan på de människor som blir kvar. På deras sorg och ovisshet kring vem som egentligen är mördaren. Deras relationer med varandra och hur de hanterar det som hänt på olika sätt. Varje känsla som beskriv ... Läs hela recensionen

 6. Mystik i Dalarna
  Malle.B, 22 april 2023

  En midsommarnatt försvinner en mor samt dotter under mystiska omständigheter. En förkrossad mor söker efter spår och resten av hennes liv präglas av detta. Samtidigt en dotter som växer upp och söker efter sina rötter.

  En berättelse som utspelar sig i Dalarna och där persongalleriet fastnar och stannar kvar hos dig som läsare. Vad hände egentligen den där midsommarnatten? En bladvändare för läsaren som vill veta.

  En bra bok för att slutet inte riktigt gick att förutse. Hed... Läs hela recensionen

 7. Vilken bladvändare
  Fanny, 15 april 2023

  Vilken bladvändare. Redan från första sidorna var jag fast, ville bara fortsätta att läsa. Hände många oväntade saker och blev mer och mer intressant och spännande! Gillar att man får följa familjen både under och efter försvinnandet av Maria och det är verkligen spännande. Gillar att den var indelad i två olika tidsperioder så den var lätt att läsa på det sättet och man blandade inte ihop vad som hände som man annars kan göra.

  Kan starkt rekommendera denna bok om man som jag gillar ... Läs hela recensionen

 8. Spännande med oväntat slut
  Trygg, 14 april 2023

  Bra bok som gör att man vill fortsätta läsa den, en s.k. bladvändare. Slutet är oväntat och jag kunde inte lista ut det tidigare. Boken avslutas också med lösningen vilket gör att alla frågetecken rätas ut!

  Boken är uppdelad i två delar och ska jag säga något negativt så är kanske första delen något för lång och seg men del två håller ett högt tempo och man vill hela tiden fortsätta läsa boken.

 9. En bok som inte lämnar en oberörd
  Ulrika Olsson, 13 april 2023

  Detta är den typ av bok som jag absolut inte kan lägga ifrån mig. Jag läser den i ett sträck tills den tar slut, och därefter fattas den mig. Malin Hedin skriver på samma fantastiska sätt som t.ex. Karin Smirnoff, Åsa Larsson, Sara Strömberg och Stina Jackson. Böcker där det med få ord får en att känna sig som man är där.

  I Dimdans är Marias mammas smärta och förtvivlan så stark att det skär i hjärtat på en, men även den tysta sorg som hennes far bär som en tung ryggsäck. Jag kan varmt rekommendera denna bok.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Malin Hedin

 • Inte gå under

  Malin Hedin

  Mirjam är fylld av entusiasm inför sin första lärartjänst på ett friskolegymnasium i en mindre svensk stad. Men verkligheten på skolan har inte så stora likheter med hennes höga förväntningar. Ledningen prioriterar inte den pedagogiska verksamhete...

 • Fjäril utan vingar

  Malin Hedin

  Sofias föräldrar skäms över henne. De ljuger för sina vänner om var hon befinner sig. Om vad hon gör. Om vilka hon umgås med. Sofia vet om att hon inte lever upp till deras krav och gör allt hon kan för att slippa undan den gråa, tråkiga verklighe...