Barntjuven (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
519
Utgivningsdatum
2023-12-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Camilla Jacobsson
Originaltitel
The Orphan Collector
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 32 mm
Vikt
272 g
SAB
Hceeq.01
ISBN
9789113125237
Barntjuven (pocket)

Barntjuven

Pocket,  Svenska, 2023-12-13
89
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Den här berättelsen kan man tryggt sätta i händerna på vilken läsare som helst. Betyg 5/5" BTJ

"intressant för att den i grunden handlar om hur lätt det är att utnyttja en pågående katastrof i egna syften" Lotta Olsson, DN

Philadelphia, hösten 1918. Trettonåriga immigranten Pia Lange längtar efter en tillvaro bortom stadens överbefolkade slumområde. Hennes mamma har nyligen gått bort och hennes pappa har tagit värvning. Men när kriget går mot sitt slut kommer ett nytt, betydligt mer överhängande hot: spanska sjukan. Pia gör sitt bästa för att ta hand om sina två tvillingbröder, men när maten sinar tvingas hon lämna dem ensamma för att ge sig ut i jakt på något att äta.

Ända sedan hennes älskade son dog i spanska sjukan har Bernice Groves varit utom sig av ilska och sorg. Om läkarna bara inte varit så upptagna med att vårda alla immigranter hade de kanske kunnat rädda honom. När hon ser grannflickan Pia lämna sina småbröder utan uppsikt fattar hon ett grymt och oåterkalleligt beslut. Från den dagen ser Bernice det som sin livsuppgift att ge stadens föräldralösa barn och immigrantbarn möjlighet att bli vad hon anser är "äkta amerikaner".

Efter att ha kollapsat mitt på gatan vaknar Pia upp på ett sjukhus några dagar senare. Panikslagen försöker hon ta sig hem till sina bröder, men förs i stället till ett barnhem. Det blir det första steget på en lång och mödosam resa, där Pia tvingas inse att hon är redo att göra allt för att ställa saker och ting tillrätta igen, oavsett vilket pris hon måste betala.

Barntjuven är en berättelse om kärlek, förlust och om de uppoffringar vi är villiga att göra för att skydda dem vi älskar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barntjuven
  2. +
  3. Svalors flykt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svalors flykt av Majgull Axelsson (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ellen Marie Wiseman