Syskonfejden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Perspektivsviten (del 3)
Utgivningsdatum
2024-05-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113125282

Syskonfejden E-bok

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2024-05-10

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Moa Herngren, vars bok Skilsmässan nominerades till Årets bok 2021, är tillbaka med en mästerlig roman om relationers skörhet och om hur de människor vi borde känna allra bäst ibland kan kännas som totala främlingar.

Efter pappans död samlas de tre syskonen, Ullis, Andrea och Rasmus hemma i barndomshemmet. Det är mammas födelsedag och familjen som är kvar strävar efter att försöka hitta sina roller. Men det är lättare sagt än gjort.

Mellansystern Andrea kämpar nu med att komma in i den närhet mamma och hennes storasyster Ullis alltid har haft. Det verkar inte spela någon roll hur mycket hon anstränger sig, hon känner sig ändå utanför. Ulrika i sin tur ser en lillasyster som fått allt, varit pappans ögonsten och jämt får sin vilja igenom, men verkar trots det aldrig nöjd. Och hur har sladdisen Rasmus liv egentligen påverkats av att stå i skuggan av systrarnas kamp om uppmärksamhet och bekräftelse.

När det upptäcks att saker mystiskt försvunnit ur barndomshemmet ställs allt på ända. Tre vitt skilda barndomsupplevelser brakar samman. Men vem äger egentligen den rätta bilden av en barndom? Vilka händelser har man hållits utanför? Kan man alltid lita på sitt minne? Och vad är man egentligen skyldig sina syskon?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Syskonfejden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite seg
  -, 10 juli 2024

  Lite för långdragen och första gången jag funderat på att hoppa några kapitel. Tack och lov för att jag sluppit vara med om denna syster och har två fantastiska bröder.
  Ps. Sjön heter Källtorpssjön och inte Källartorpssjön men kanske var det bara ett fel i uppläsningen.

 2. Mycket bra!
  -, 3 juni 2024

  Imponerande författarskap!! Så viktig, rolig, sorglig, galen, inkännande. Läs den!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Moa Herngren