John J:s resa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2022-03-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Davison, Anna (form)
Dimensioner
210 x 135 x 23 mm
Vikt
443 g
SAB
Hc
ISBN
9789113125640

John J:s resa

Häftad,  Svenska, 2022-03-09
279
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
John J., 21-årig litteraturstudent, drömmer om Friheten och Äventyret, drömmar som närts under år av skolgång, militärtjänst och universitetsstudier.

Därför reser han ut på en månads tåg- och båtluffning, ensam, och hamnar i Aten och på öarna Paros, Santorini och Kreta.

Under den händelserika resan ned genom Europa drömmer han om en flicka, en alldeles speciell flicka som uppträder i skiftande skepnader men ändå alltid är densamma. När han stiger iland på sin första ö står hon livs levande framför honom. Hon heter Karin, och är äntligen verklig efter alla drömmar.

På ett alldeles självklart sätt fortsätter de resan tillsammans, på samma självklara sätt älskar de varandra. De passar bra ihop, mellan dem finns ett när av kontaktpunkter. Men Karin har också en mörkare sida, svår att handskas med för John, och hon hemsöks ibland av en mystisk dödsångest.

John och Karin upplever många platser, händelser och människor under sin gemensamma resa. När de slutligen kommit till den lilla staden Ierapetra på sydöstra Kreta har det uppstått ett slags desperat och svårgripbar spänning i deras förhållande. Denna spänning får sin upplösning här, genom en händelse som gör att John anträder hemresan ensam, ensam med en stor saknad och en stor befrielse.

En frisk och sensuell roman om drömmar, längtan och kärlek, en berättelse om en tåg- och båtluffarresa i Europa och i det inre.

Lennart Kanter debuterade 21 år gammal med Len Rakoffs kärlek (1977). Han har givit ut ytterligare två romaner, John J:s resa(1979) och David Kahans sista ord (1981).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. John J:s resa
 2. +
 3. Dödens ängar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödens ängar av Bengt Pohjanen (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lennart Kanter

 • Len Rakoffs kärlek

  Lennart Kanter

  Len Rakoff debuterar som poet vid 15 års ålder. Sex år senare, i slutet av 1976, kan han inte längre skriva. Men då är han en superstjärna i popbranschen. Hans värld är en värld utan geni men fylld av upphaussad talang, av myter och attityder, en ...

 • David Kahans sista ord

  Lennart Kanter

  Det handlar om den judiske författaren David Kahan som efter fem romaner och ett halvt liv förlorar sitt språk och dör. Det handlar om hans två hustrur, den blonda Liz som föder honom en dotter och den mörka Gila som ger honom hans femte, odödliga...