Hjälp din tonåring att hantera livet : även i motgång (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (171.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Camilla Nilsson Jern
Utgivningsdatum
2023-05-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Henrik Sjöberg
ISBN
9789113125954

Hjälp din tonåring att hantera livet : även i motgång Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2023-05-26

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Boken är briljant, pedagogiskt upplagd och fyller väl sitt syfte. Den vänder sig till föräldrar som har tonåringar som lider av oro och grubblerier, men förhållningssätt och strategier fungerar även för något yngre barn och den äldre generationen. Betyg 5/5: Briljant." Bibliotekstjänst

En ny bok från psykologen och bästsäljande författaren Pia Callesen med inspiration, råd och vägledning till hur föräldrar kan stötta sina tonåringar.

Hjälp din tonåring att hantera livet bygger på teorierna i metakognitiv terapi och författarens egna erfarenheter av att hjälpa unga och deras föräldrar. I boken lyfts flera konkreta orsaker till att unga mår dåligt, som stress, sömnsvårigheter, ångest, mobbning, ensamhet, nedstämdhet, tvångstankar eller ett osunt förhållande till mat.

Många unga kämpar med mörka tankar, oro och en negativ självbild. Det är smärtsamt att se sin tonåring lida och ha det svårt och som förälder vill vi göra allt för att minska oron. När vi i vår välmening försöker hjälpa genom att prata med, beskydda och skona barnen riskerar vi motsatt effekt. I stället bör vi visa att negativa tankar och känslor - som att vara ledsen, känna vrede, ångest, sorg och rädsla - är lika normala som glädje, stolthet och lycka. På så sätt kan de lära sig att hantera och omfamna livet - även i motgång.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »