Trädgårdsromanser : mina bästa stunder, sorter och recept (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2024-03-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form) / Sarenström, Hannu (foto)
Dimensioner
240 x 180 x 28 mm
Vikt
777 g
SAB
Qe
ISBN
9789113127033

Trädgårdsromanser : mina bästa stunder, sorter och recept

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-03-01
297
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
... boken har mycket att erbjuda såväl nybörjare som erfarna odlare - och matälskare.

BTJ Betyg 5 av 5.

Hannu Sarenström är en av våra mest inspirerande mat- och trädgårdsprofiler. Han har en sällsynt förmåga att förundras inför det odlade, i allt från kombinationer av tidiga och sena blomningar i perennrabatten till att välja de bästa tomatsorterna.

Här får vi följa hans väg med både stora och små odlingsprojekt i trädgården. Hannu Sarenström söker och skapar ett närmast poetiskt tillstånd i sin trädgård på Langeland, såväl i köksträdgården som i blomsterrabatterna. En känsla av romans mellan kontraster, mellan jorden och växtkraften, det skira och det storslagna, mellan färger och former, mellan årstidernas växlingar och trädgårdsmästaren och hans verk.

Det handlar om att lära sig att skapa en harmoni i trädgården och hitta växter, både grönsaker och blommor, som kompletterar och balanserar varandra - bara för att sedan våga slänga in något oväntat som tillför det lilla extra. Och i detta uppstår trädgårdsromansen.

Hannu väljer grönsaks- och blomsorter med stor kunskap och nyfikenhet, och utvärderar sedan skörden med noggrann precision. Han delar generöst med sig av råd, tips och favoritsorter. Och Hannu vore inte sig själv om vi inte också fick med oss ett antal ljuvliga recept med odlandet i fokus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trädgårdsromanser : mina bästa stunder, sorter och recept
  2. +
  3. Det nya trädgårdslandet : om att odla grönsaker, blommor och sig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det nya trädgårdslandet : om att odla grönsaker... av Hannu Sarenström (inbunden).

Köp båda 2 för 591 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trädgårdsromanser : mina bästa stunder, sorter och recept. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Njutbar läsning.
    Britt-Iréne, 18 mars 2024

    Hannu Sarenström är en av mina favoritförfattare. Han skriverier är en härlig mix av kåserier, recept och trädgårdsråd. Nu är mitt "Hannubibliotek" komplett.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hannu Sarenström