Svalors flykt (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-04-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113127149

Svalors flykt E-bok

(6 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2023-04-11

Styckköp

79
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Började det med Elake herr P? Med bitska fröken Z? Eller med kyliga fru C?"

Psykologen Christel har fått en ny patient. Molly Andersson 16 år. Det är åtminstone vad som står i papperen. Men Molly hävdar att Molly är ett hundnamn och vill hellre bli kallad Zadie Moonbeam. Anledningen till att hon har hamnat hos Christel är att hennes föräldrar, vars våld och missbruk har tvingat henne ut och in i olika fosterhem under hela uppväxten, äntligen är ute ur bilden. Nu kan hon få en egen lägenhet, under förutsättning att hon bedöms vara mogen för det. Och den som ska bedöma det är Christel.

Christel känner ett slags släktskap med Zadie, men tampas samtidigt med egna problem. Hon har diagnosticerats med Parkinsons sjukdom, men vill inte gärna erkänna det ens för sig själv eller sin bästa vän, kusinen Lisbeth, som numera är pensionerad efter ett helt liv som förlossningsläkare. Ett av de barn Lisbeth hjälpt till världen är Zadie Moonbeam. Så en dag får Christel veta att Lisbeth har fått ett anonymt brev. Det är mycket skrämmande.

I sin nya roman Svalors flykt ställer Majgull Axelsson frågor om medmänsklighet, skuld och ansvar, om myndigheters inverkan på våra liv, men också om kroppens förhållande till medvetandet och om rätten att få leva sitt liv och att ta makten över sitt öde.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svalors flykt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 24 juli 2023

    Betyg: 5 av 5 - 📚 - Jag har bara läst en bok tidigare av författaren Majgull Axelsson, och det är boken Aprilhäxan, som jag läste för ungefär tjugofem år sedan. Minns inte så mycket av den boken, mer än att jag tyckte att den var bra. Har länge tänkt läsa fler böcker av henne, men det har inte blivit av. Men nu blev det äntligen av, och jag har nu läst hennes senaste bok, Svalors flykt. Och vilken bra bok det var. Den gick verkligen in i hjärtat på mig. Boken är mycket välskriven, lät... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Majgull Axelsson