Svalors flykt (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (374.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunnel Fred
Utgivningsdatum
2023-04-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113127156

Svalors flykt Ljudbok

(86 röster)  |  Läs 9 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-04-14

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Började det med Elake herr P? Med bitska fröken Z? Eller med kyliga fru C?"

Psykologen Christel har fått en ny patient. Molly Andersson 16 år. Det är åtminstone vad som står i papperen. Men Molly hävdar att Molly är ett hundnamn och vill hellre bli kallad Zadie Moonbeam. Anledningen till att hon har hamnat hos Christel är att hennes föräldrar, vars våld och missbruk har tvingat henne ut och in i olika fosterhem under hela uppväxten, äntligen är ute ur bilden. Nu kan hon få en egen lägenhet, under förutsättning att hon bedöms vara mogen för det. Och den som ska bedöma det är Christel.

Christel känner ett slags släktskap med Zadie, men tampas samtidigt med egna problem. Hon har diagnosticerats med Parkinsons sjukdom, men vill inte gärna erkänna det ens för sig själv eller sin bästa vän, kusinen Lisbeth, som numera är pensionerad efter ett helt liv som förlossningsläkare. Ett av de barn Lisbeth hjälpt till världen är Zadie Moonbeam. Så en dag får Christel veta att Lisbeth har fått ett anonymt brev. Det är mycket skrämmande.

I sin nya roman Svalors flykt ställer Majgull Axelsson frågor om medmänsklighet, skuld och ansvar, om myndigheters inverkan på våra liv, men också om kroppens förhållande till medvetandet och om rätten att få leva sitt liv och att ta makten över sitt öde.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Svalors flykt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utsatt flickas kamp för att få styra sitt liv.
  -, 19 januari 2024

  Fantastisk, spännande, sorglig men ändå hoppingivande. Zadie slåss mot oerhört mycket ondska och mot en stelbent vuxenvärld. Små glimtar av ljus anas på vägen och kommer att lysa starkare runt Zadie. Zadie, överlevaren kommer att segra.

 2. Läs den!!
  -, 10 januari 2024

  Berörande samt gripande,
  starka karaktärer och överlevare trots många svek.

 3. Mycket läsvärd!
  -, 27 december 2023

  Spännande, men också fin skildring av utsatthet i olika former. Hoppfull och trösterik ändå, och med en fantastisk uppläsning av Gunnel Fred!!!

 4. Obehagligt fängslade
  Markus, 12 november 2023

  Mörk och hemsk med mycket elände. Bra uppläst, fängslande beskriven historia. Det skulle kunna vara en sann berättelse men den innehåller lite väl många osannolika sammanträffanden. Mitt i allt elände finns också hopp och värme som växer till sig efter hand.

 5. Bok värd att läsa eller lyssna på

  Bra story. Fin skildring av fallet med flickan som haft svår och dramatiska social uppväx och relationen hon får med "psykologen" som hon säger. Man fick stor sympati för henne och ville veta hur hon klarade sig. Lite tristare med psykologens tankar om sin Parkinson diagnos. Finns ändå många bra mediciner som lindrar besvären för de flesta symptom. Visst kan det vara tufft men det finns de som som drabbas av värre saker redan som unga.
  Bra inläsare.

 6. 5 av 5
  Bokdjungeln , 4 september 2023

  Detta blev den sista av årets nominerade böcker till priset Årets bok som jag har lyssnat på.
  När boken började undrade jag hur andra kunde tycka att denna bok är bland de bästa av de nominerade. Tempot i boken var enormt långsamt och jag upplevde den inte heller som särskilt intressant. Uppläsarens röst bidrog inte till något positivt. Jag funderade faktiskt på att sluta lyssna innan jag ens hade nått 1/3 av boken. Av någon anledning fortsatte jag ändå att lyssna. Något jag verkligen i... Läs hela recensionen

 7. Fantastisk
  -, 6 augusti 2023

  Intressanta porträtt, spännande läsning, varm, bladvändare, stannar kvar hos mig.

 8. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 juli 2023

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Jag har bara läst en bok tidigare av författaren Majgull Axelsson, och det är boken Aprilhäxan, som jag läste för ungefär tjugofem år sedan. Minns inte så mycket av den boken, mer än att jag tyckte att den var bra. Har länge tänkt läsa fler böcker av henne, men det har inte blivit av. Men nu blev det äntligen av, och jag har nu läst hennes senaste bok, Svalors flykt. Och vilken bra bok det var. Den gick verkligen in i hjärtat på mig. Boken är mycket välskriven, lät... Läs hela recensionen

 9. Välskrivet om ett aktuellt ämne
  -, 12 juli 2023

  Tyckte att boken ger en bra tankeställare angående nutida sociala problem.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Majgull Axelsson