Det tredje riket (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Morgonstjärnan (del 3)
Antal sidor
482
Utgivningsdatum
2023-03-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Det tredje riket
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
218 x 145 x 36 mm
Vikt
654 g
SAB
Hce
ISBN
9789113127170

Det tredje riket

(23 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-03-08
279
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det tredje riket är tredje boken i serien som inleddes med Morgonstjärnan (2021) och fortsatte med Vargarna från evighetens skog (2022). Nu fördjupas mysteriet ytterligare.

I Det tredje riket återser vi flera av karaktärerna från de tidigare romanerna, de som då inte hade en egen röst utan blev sedda och tolkade av andra. Nu får de komma till tals om hur de upplevde de varma augustidagarna då en ny stjärna uppstod på himlen. Vad hände med de tre ungdomarna i black metal-bandet som påträffades mördade i skogen? Eller med mannen som återuppstod på operationsbordet? Varför kommer det inte längre några döda till begravningsbyråerna? Och vad är det som sker med människornas drömmar - det är som om någon tar över dem under natten. Och den nya stjärnan som alla ser men ingen kan förstå - är det bara en ny stjärna eller ett varsel? Men i så fall, varsel om vad?

Romanerna i Morgonstjärnan-serien handlar om det som vi inte förstår, det stora dramat sett genom det lilla livets begränsade lins. Men först och främst är det romaner om vad som sker när de mörka krafterna i världen får fritt spelrum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det tredje riket
 2. +
 3. Vargarna från evighetens skog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vargarna från evighetens skog av Karl Ove Knausgård (inbunden).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det tredje riket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Back on track
  Fabbe, 15 augusti 2023

  Tyckte att förra boken drev iväg från stigen lite för mycket men iom den här boken är vi tillbaka på spåret igen. Här börjar karaktärerna från tidigare böckerna knytas samman till viss del och det är väldigt tillfredsställande. Boken fortsätter på samma sätt som Morgonstjärnan vilket betyder att det är samma universum med samma tankegångar kring döden och livet och det är precis som tidigare fullständigt magiskt.

 2. Episkt
  Ida, 20 juli 2023

  Genom vanliga människors liv berör Knausgård de stora existentiella frågorna om liv och död. Lämnar många kvar tankar hos läsaren.

 3. Knausgård övertygar igen
  Bengt Carlsson, 22 mars 2023

  Knausgård fortsätter sitt eget universum om Morgonstjärnan. Här knyts tidigare karaktärer och händelser ihop och nya introduceras. I vardagslunken finns hela tiden en undergångsstämning närvarande; det är olidligt varmt, folk har slutat att dö, en ny slags drömmar osv. Man vet inte vad händelserna ska ta vägen, den här bokserien kan bli hur lång som helst.

  Det mest intressanta med boken är de olika utvikningarna; om medvetandet och hur människan skiljer sig från andra levande varels... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karl Ove Knausgård