Alla förlorade platser (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2023-01-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Maria Nääs
Originaltitel
All the Broken Places
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
218 x 145 x 33 mm
Vikt
493 g
SAB
Hce
ISBN
9789113127200
Alla förlorade platser (inbunden)

Alla förlorade platser

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-01-23
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alla förlorade platser Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den starka fristående uppföljaren till Pojken i randig pyjamas.

Paris 1946. Femtonåriga Gretel har flytt med sin mamma från Tyskland och de försöker tillsammans bygga ett nytt liv i Paris, med en ny identitet och med förhoppning om en ny framtid. Men ärren från det förflutna är inte så lätta att dölja som de tror.

London nutid. Gretel Fernsby är en pigg 92-åring som bor i ett lägenhetskomplex i London. Trots sin mörka historia lever hon nu ett bekvämt och lugnt liv, och dörren till det förflutna hålls noga stängd.

Men när en familj flyttar in så ruckas hennes tillvaro. Efter att ha ägnat så många år åt att hålla människor på avstånd, växer en nära vänskap fram med familjens nioåriga son Henry. Henry väcker något hos Gretel som varit begravt sedan länge. En natt blir hon vittne till något som tvingar henne att välja. Ska hon fortsätta sitt trygga liv, eller ska hon försöka sona sin skuld och göra upp med sin sorg och ånger, men med risken att hon att tvingas avslöja de hemligheter hon ägnat sitt liv att gömma.

Alla förlorade platser är en omskakande, komplex och vacker berättelse om en kvinna som måste konfrontera sitt förflutna och en samtid där det aldrig är försent att visa mod.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alla förlorade platser
 2. +
 3. Hjärtats osynliga raseri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärtats osynliga raseri av John Boyne (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Alla förlorade platser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nobelpris
  Anneli Elenius, 18 oktober 2023

  Om jag fick skulle jag nominera John Boyne till Nobelpriset i litteratur. Han är en stor berättare såväl när det gäller ungdoms- samt vuxenlitteratur

 2. Vacker och fruktansvärd berättelse
  @bokslukarfeministen, 30 juli 2023

  Alla förlorade platser av John Boyne är den fristående uppföljaren till Pojken i randig pyjamas och utspelar sig dels 1946 i Paris där den femtonåriga Gretel har flytt med sin mamma från Tyskland. De skaffar nya identiteter och försöker tillsammans bygga ett nytt liv i Paris, men det förflutna är inte så lätt att dölja. Nutid i London får vi även följa den pigga 92-åriga Gretel som bor i ett lägenhetskomplex där hon lever ett bekvämt och lugnt liv. Men när en familj flyttar in i byggnaden ruc... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av John Boyne