Om en syster (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (459.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Charlotta Jonsson
Utgivningsdatum
2023-08-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113127453

Om en syster Ljudbok

(53 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-08-24

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Julia Bergman springer från neonatalavdelningen till förlossningen flera gånger om dagen. Larmet i fickan betyder att ett nyfött barn behöver hennes hjälp. Kanske har barnet ingen puls, kanske ingen andning. Kanske ingetdera. Men en dag händer något, och det blir Julias tur att tappa andan.

Julias storasyster Liv bor med sin man Henrik och deras två barn i en villa på Ingarö. Julia lever i en trång tvåa med sin fyraåriga son som bor med henne varannan vecka. Hon kämpar med att få ihop vardagen med dagishämtning, den tuffa verkligheten på jobbet och samtidigt försöka hantera sin sons pappa som verkar ha som mål att förstöra hennes liv. Julia önskar att hon kunde nå fram till sin syster med hur hon verkligen mår, men det var längesedan de hade en sådan nära relation. Och båda vet varför.

När det händer som kommer att ändra deras relation för alltid tvingas Julia brottas med vilken syster hon helst vill vara - sjuksyster eller lillasyster.

Om en syster är en laddad relationsroman om hatkärlek, ett skavande syskonband och följderna av tystnadsplikt. Vad skulle hända om du satt på den största hemligheten men inte kunde berätta den? Inte ens till den person som står dig närmast och har rätt att veta sanningen. Eller någon som åtminstone borde stå dig närmast.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Om en syster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Familjedrama med o psykologisk twist
  Helene Widén, 17 maj 2024

  Bra språk och intressant story. Lite lång i mittendelen. Början och slutet bäst!

 2. Fantastisk bok
  veronicas_bok_bak_liv, 1 november 2023

  Julia jobbar på neonatalavdelningen och dagarna fylls med larm om att ett nyfött barn behöver hennes hjälp. Hon bor i en trång tvåa med sin fyraåriga son och delar vårdnaden varannan vecka med barnets far, hon kämpar med att få ihop livspusslet samtidigt som barnets pappa vill förstöra hennes liv. En dag händer något på jobbet som får Julia att tappa andan. Liv som är storasyster till Julia bor med sin man Henrik och deras två barn i en villa. Julia önskar att hon kunde nå fram till sin syste... Läs hela recensionen

 3. Kvinnoförstånd
  -, 10 september 2023

  Mycket bra uppläsare

 4. Bra! Välskriven.
  - (Linköping), 7 september 2023

  Superbra bok om relationer. Mellan systrar, föräldrar, vänner o partners! Författaren skriver väldigt bra

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Marcus Jarl