Spindelbjörken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-04-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113127613
Spindelbjörken (e-bok)

Spindelbjörken E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-04-13

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En man reser tillbaka till sin hemort i Västerbotten, till fadern och brodern som bor kvar. Med sig har han sin fru och barnen som fått en annan uppväxt än han själv. I huset vid älven börjar minnena återvända till honom. Den han en gång var blir tydlig för honom. Joel. Pojken.

Joel kan prata med fåren, sväva högt ovan jorden och villakvarteren och överblicka människans fåfänga lekar. Han är ett utsatt barn men stark i sin fantasi. Dras mellan Pingstkyrkan och skogen, den kristna kompisen Isak och den stökiga Kim. Kim gör livet stort och levande, men kräver också underordning. Joels gränser flyttas gradvis tills han inte längre känner igen sin egen vilja.

I det förändrade landskapet drömmer den vuxne mannen om en timrad stuga. Han ser tillbaka på pojken och reflekterar över den han blivit. Vem har råd att känna skam och varifrån kommer ilskan? Och kärleken? Vad finns kvar av historien och uppväxten när spindelbjörken utanför fönstret har fällts?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pär Hansson

  • Bágos báhkuj / Sánistat sátnái / Baakoste baakose / Ordagrant

    Pär Hansson, Johan Sandberg Mcguinne

    "Ordagrant" är en flerspråkig antologi som presenterar klassisk och nutida samisk litteratur med utgångspunkt i gemensamma översättningsinsatser, så väl som nyöversättningar till de samiska språken. "Bágos báhkuj" la moattegiel...