Sniglar och snö (inbunden) Sniglar och snö
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
356
Utgivningsdatum
2023-10-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
23 x 208 x 127 mm
Vikt
545 g
SAB
Hc
ISBN
9789113127736
Sniglar och snö (inbunden)

Sniglar och snö

(32 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-09
89 229 Du sparar 140 kr!
 • Bokreatitel 2024! Boken levereras tidigast den 5/3.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hon blir Sveriges första kvinnliga kulturchef på en dagstidning. På Aftonbladets kulturredaktion i de gamla Klara-kvarteren, mitt i det politiska 70-talet, ligger röken tät och krogkvällarna blir sena. Själv måste hon hem till radhuset i Farsta. Förhållandet gnisslar och påfrestningarna att sköta både arbete, man och dotter håller inte. Hon söker sig fram i utforskandet av vem hon är, liksom av män och sexualitet. Och finner till slut den stora, stora kärleken, passionen. Som dock ska visa sig vara mer komplex än man kan ana.

Sniglar och snö är tredje delen i Agneta Pleijels romaner med självbiografisk bäring - en resa genom det bedrägliga minnet och viljan att skriva. I Spådomen - en flickas memoarer sökte Pleijel efter den flicka som en gång var hon i barndomens Stockholm och Lund. Doften av en man gick tätt inpå den unga kvinna som var student i Göteborg. Sniglar och snö tar vid från de första yrkesåren och fram till det egna författarskapet. Agneta Pleijel följer snigelns spår genom ett liv som dotter, mor, yrkeskvinna och älskande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sniglar och snö
 2. +
 3. Studie i mänskligt beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Studie i mänskligt beteende av Lena Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sniglar och snö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klokt och värmande
  Hannah, 7 december 2023

  En tankeväckande biografi i urval. Livsval som inte följer normen. Insikter att ta till sig. Vackert språk. Läser nästan utan uppehåll, nyfiken på en klok kvinnas innersta upplevelser och tankar.

 2. En läsresa mellan livets emotionella smärtpunkter
  Mikael Goldstein, 5 december 2023

  Att läsa boken är att titta in i det alldeles privata, en människas dagbok, inte avsedd för oss utomstående. Många beskriver den polerade, tillrättalagda fasaden, som här brister på alla möjliga ställen, och man får istället följa med på den emotionella, inre resan. Som är betydligt intressantare.
  Boken bygger på verkliga upplevelser och verkliga tvivel, och det är lätt att känna igen sig. Vi brottas alla men vår inre monolog, som många av oss försöker dölja, eftersom man anser att den ä... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Agneta Pleijel