Sniglar och snö (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Memoar-sviten (del 3)
Utgivningsdatum
2023-10-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113127750

Sniglar och snö E-bok

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2023-10-16

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hon blir Sveriges första kvinnliga kulturchef på en dagstidning. På Aftonbladets kulturredaktion i de gamla Klara-kvarteren, mitt i det politiska 70-talet, ligger röken tät och krogkvällarna blir sena. Själv måste hon hem till radhuset i Farsta. Förhållandet gnisslar och påfrestningarna att sköta både arbete, man och dotter håller inte. Hon söker sig fram i utforskandet av vem hon är, liksom av män och sexualitet. Och finner till slut den stora, stora kärleken, passionen. Som dock ska visa sig vara mer komplex än man kan ana.

Sniglar och snö är tredje delen i Agneta Pleijels romaner med självbiografisk bäring - en resa genom det bedrägliga minnet och viljan att skriva. I Spådomen - en flickas memoarer sökte Pleijel efter den flicka som en gång var hon i barndomens Stockholm och Lund. Doften av en man gick tätt inpå den unga kvinna som var student i Göteborg. Sniglar och snö tar vid från de första yrkesåren och fram till det egna författarskapet. Agneta Pleijel följer snigelns spår genom ett liv som dotter, mor, yrkeskvinna och älskande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sniglar och snö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Frispråkig
    Bengt Forssman, 4 mars 2024

    Nutidshistoriskt intressant bland annat utifrån ett journalistperspektiv av en lärd författare. Även intressant just nu när en debatt om psykoterapi pågår.

  2. Namndrop
    Ola Stephanson, 20 december 2023

    Det vimlar av namndroppande. Har författaren fått låna en lägenhet i Paris, nämns ägaren noga. Det är en gentjänster möjligen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Agneta Pleijel