Magikern (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
470
Utgivningsdatum
2023-03-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Erik Andersson
Originaltitel
The Magician
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
30 x 200 x 125 mm
Vikt
385 g
SAB
Hce
ISBN
9789113127873

Magikern

Storpocket,  Svenska, 2023-03-08
156
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Den bästa roman jag läst på länge" Norrbottens-Kuriren

"Naket och ömsint porträtt" Skånska Dagbladet

Thomas Mann växer upp i en by på den tyska landsbygden. Fadern är konservativ och auktoritär, modern undflyende och oberäknelig. Den lille pojken lär sig tidigt att aldrig låta någon få veta vad han verkligen känner: i hemlighet ägnar han sig åt konst och litteratur, i hemlighet åtrår han pojkar mer än flickor.

När han möter Katia förändras allt. Hon har vuxit upp i en rik judisk familj där konsten står i centrum. Thomas och Katia gifter sig, skaffar sex barn, och med tiden blir Thomas Mann en uppburen författare som belönas med Nobelpriset i litteratur. Ändå förblir han alltid en person som alla känner till men som ingen någonsin får lära känna. Så går världen i kras. Hitler griper makten, snart står hela världen i brand och familjen måste lämna allt bakom sig.

Colm Tóibín har skrivit en levande roman om en av litteraturvärldens största gåtor. Thomas Mann står bakom flera av förra århundradets mest hyllade romaner samtidigt som hans personliga kamp präglade dagböckerna och hans familjeroll. Varför denna förljugenhet till ett sådant högt pris? Var det skenhelighet eller något som gagnade hans litterära inblick? Eller kanske rädsla? Bakom masken är vi alla till sist bara människor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Magikern
 2. +
 3. Netanyahus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Netanyahus av Joshua Cohen (pocket).

Köp båda 2 för 235 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Colm Tóibín

 • Namnens hus

  Colm Tóibín

  Myten om Agamemnon och Klytaimnestra står i fokus i Colm Tóibíns nya kritikerhyllade roman. Samma dag som hans dotter ska gifta sig beordrar Agamemnon hennes död. Hon förs till offerplatsen och kort därefter råder gynnsamma vindar så att fadern sn...

 • Mästaren

  Colm Tóibín

  Året är 1895 och Henry James nya pjäs gör dunderfiasko i London samtidigt som Oscar Wildes senaste går för fulla hus på teatern bredvid. James bestämmer sig omedelbart för att fly staden och slicka såren. I sin självvalda exil börjar han att minna...