Dancing Queen (inbunden) Dancing Queen
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Queen (del 1)
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2023-11-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
23 x 204 x 133 mm
Vikt
375 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789113128177
Dancing Queen (inbunden)

Dancing Queen

(31 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-11-09
99 239 Du sparar 140 kr!
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Denise Rudberg blir bara bättre och bättre. Det har skrivits flera samtidshistoriska deckare de senaste åren --- sällan görs det så bra som i Denise Rudbergs händer." Lotta Olsson, DN

Första delen i en ny spänningsserie!

I Denise Rudbergs polisroman Dancing Queen synas ett land som ännu inte förlorat sin oskuld, där kvinnor ska veta sin plats och där maktapparaten håller borta oliktänkande och störande element. Det är en tid då man tittar på MASH på kvällarna och dansar disco på helgerna - men där bordellhärvan, IB-affären och andra skuggverksamheter effektivt sopas under mattan.

Två kvinnliga poliser - Karin "Kaiser" Johansson och Agneta Thorén - kliver oberoende av varandra in i ett getingbo av lögner, brott och konspirationer på högsta ort. Karin arbetar på våldsroteln och närmar sig en chefsposition efter en lång karriär inom kåren. Agneta har efter en hörselskada i samband med gisslandramat vid västtyska ambassaden tvingats till skrivbordstjänstgöring.

Året är 1976. Stockholm rustar för sommarens kungabröllop, brudparet ska dansa till Dancing Queen - men samtidigt fortsätter personer nära maktens centrum att med våld skydda sina dolda verksamheter. Ju närmare sanningen du kommer, desto fler fiender får du...

Denise Rudberg debuterade med Väninnan (2000) och har sedan dess skrivit flera framgångsrika romaner, som kriminalserien om Marianne Jidhoff och den historiska romanserien Kontrahenterna om kvinnliga kodknäckare under andra världskriget. Totalt har hennes böcker sålt i nära fem miljoner exemplar och hon är idag en av Sveriges mest lästa författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dancing Queen
 2. +
 3. Parasiten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Parasiten av Sofie Sarenbrant (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Dancing Queen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra krim med fina 70-talsvibbar!
  Lena Margaretha Sandqvist, 23 februari 2024

  Bra krim i Stockholmsmiljö. Gillade karaktärerna och 70-talskulturen kändes trovärdig. I arbetsliv lika mycket som i allmänhet. Ser fram emot nästa.

 2. Besviken.
  kajsa, 20 januari 2024

  Denna bok en stor besvikelse. Ingen spänning. Finns inget djup. Storyn innehåller ingen spänning. Händer ingenting. Kommer ej att läsa kommande böcker i denna serie.
  De tidigare böckerna väldigt bra men nu en stor besvikelse.

 3. Ingen bok för mig.
  Ingalill Axelsson, 13 januari 2024

  Kommer inte att följa denna serie. Kanske att de kommande böckerna i denna serie blir bättre. Alldeles för ytlig och stundom naiv (barnslig).

 4. Välskrivet som vanligt!
  Hans Dahlbergsallén, 12 januari 2024

  Förstår att siktet är inställt på "Gjeijeraffären". Lite "outdated"för mig eftersom den redan är mycket omskriven.
  Kommer ändå att läsa fortsättningen!

 5. Besviken
  Cissi, 10 januari 2024

  Jag har läst nästan alla böcker av Denise Rudberg och alltid tyckt hon varit mycket bra! Denna blev jag däremot besviken på, det känns mera som en bok för tonåringar! Ingen finess som hon brukar, tyvärr!

 6. Skräp
  Kolobri, 8 januari 2024

  Det var nog en av de sämsta böcker jag läst. Inget djup i karaktärerna och fånig uppräkning av olika 70-talsrekvisita. Storyn kom liksom aldrig igång. Slutet helt obegripligt. Rekommenderas ej.

 7. Dancing queen
  Anette Olsson, 13 december 2023

  Tyckte om den och blev nostalgisk, upplevde mitt 70-tal på nytt. Lyssnade på den och det var en bra Marie Rikardsson som vanligt. Men slutet var lite kort hugget, men kanske en cliffhanger?

 8. Fängslande och intelligent
  Sofies Boksida, 4 december 2023

  Denise Rudbergs 'Dancing Queen' är en fängslande och intelligent skriven roman som tar läsaren tillbaka till Sverige under 1970-talet. Boken erbjuder en fascinerande inblick i en tid som kanske vid en första anblick verkar enklare, men som i själva verket var fylld av komplexa sociala och politiska spänningar. Rudbergs skickliga användning av historiska händelser som bakgrund för sin berättelse ger boken en extra dimension av realism och djup.

  Karaktärerna Karin Johansson och Agneta ... Läs hela recensionen

 9. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 22 november 2023

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Författaren Denise Rudberg har skrivit och gett ut över trettio böcker, och jag tror faktiskt att jag har läst dom allihopa. Den här boken, Dancing Queen, är den första delen i en ny bokserie av henne, och det är en spänningsroman som utspelar sig sommaren 1976. Jag tyckte om boken, och jag kommer definitivt att följa den här nya serien. Riktigt nostalgisk var den för mig, som var 15 år 1976. Jag kan rekommendera boken. Jag lyssnade på boken, som var helt okej inläst av Marie Richardson.

 10. Ännu en fantastisk Rudberg!
  Marianne Hult, 17 november 2023

  Saknar Jidhoff, men nu har det kommit några nya "vänner" att gilla. Spännande läsning, aktuella ämnen och intressanta personer. LÄS!!!
  Läs förresten alla hennes böcker om ni inte gjort det!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg