Dubbelmordet i Vallentuna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (253.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Svenska brott (del 4)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2023-09-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113128573

Dubbelmordet i Vallentuna Ljudbok

(30 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2023-09-07

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den 11 januari 2020 börjar som en helt vanlig lördagsmorgon i huset utanför Vallentuna. De boende, ett par i övre medelåldern, har precis gått upp - helt ovetande om att två rånare väntar i skydd av skogen, redo att slå till. Så ringer det på dörren. Några timmar senare är mannen och kvinnan i paret döda.

Polisen lyckas snart säkra spår efter de misstänkta, som bland annat fört över pengar till ett eget konto och lämnat andra tydliga avtryck. Fram växer en bild av en märklig relation mellan de två misstänkta mördarna, där den ene har byggt upp en märklig fantasivärld för att manipulera sin kamrat till brott. Det är inte enda inslaget av osanning i detta mordfall som präglas av lögn, svek och vikten av att ta makten över berättelsen. Inte minst måste rättsväsendet hantera risken att två gärningspersoner skyller på varandra och på så sätt lyckas gå fria.

Dubbelmordet i Vallentuna rönte stor medieuppmärksamhet för gärningsmännens chockerande brutalitet, deras hånfulla sätt att tala om brottsoffren och deras till synes obekymrade uppträdande efter morden. Men även de sällsynt många spår som förövarna lämnade efter sig har väckt förundran. Thomas Bodström, brottmålsadvokat, och Lars Olof Lampers, journalist, skildrar i denna bok hela fallet, med initierade kommentarer om arbetet hos polis och rättsväsende.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dubbelmordet i Vallentuna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lagstiftarens dilemma
    -, 3 oktober 2023

    Informativ och skrämmande. Kan två gossar begå så fasansfulla brott?

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna