Yrke: drottning : makten och möjligheterna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2023-10-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Norstedts Ateljé (form) / Morin, Clément (foto)
Dimensioner
235 x 165 x 21 mm
Vikt
482 g
SAB
Lz Silvia, drottning av Sverige
ISBN
9789113128603
Yrke: drottning : makten och möjligheterna (inbunden)

Yrke: drottning : makten och möjligheterna

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-27
249
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Drottning Silvia har sedan 1976 funnits i offentligheten vid kung Carl XVI Gustafs sida. Vi har sett henne i sidenklänningar och glittrande tiaror på Nobelmiddagar och statsbesök. Men få känner till vad hon gjort utöver de kungliga plikterna.

För att ta reda på hur drottningen använder sin roll för att påverka i viktiga samhällsfrågor har journalisten Ingrid Thörnqvist följt drottningens vardagsarbete under ett år. Hur driver hon sina hjärtefrågor om sexuella övergrepp mot barn, om demensvården, om vikten av vuxna förebilder för ungdomar? Vad har hon åstadkommit - och hur kommer hon att beskrivas i historieböckerna?

I en personlig reportagebok och med intervjuer med nyckelpersoner får läsaren på nära håll följa drottningens arbete - ända in i de slutna styrelserummen, dit ingen journalist tidigare fått tillträde. Boken ger en unik inblick i ett mycket ovanligt uppdrag, kopplat till äktenskap, tradition och plikt - men där det finns stora möjligheter att påverka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Yrke: drottning : makten och möjligheterna
 2. +
 3. Joséphine : avlägsen i tid - men nära mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Joséphine : avlägsen i tid - men nära mig av Prinsessan Christina Fru Magnuson (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Yrke: drottning : makten och möjligheterna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Yrke Drottning
  Lisa Wallin, 3 december 2023

  En mycket intressant och läsvärd bok.
  Så fint att få ta del av alla värdefulla insatser vår förtjusande drottning hinner klara av utöver alla plikter hon måste sköta dagligdags.

 2. Drottningen en hårt arbetande kvinna
  Eva Böhm, 15 november 2023

  Verkligen en skam att det inte skrivs i media vilken enorm insats drottningen gör!! När drottningen är engagerad har hon ett mycket bra ordförråd.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ingrid Thörnqvist

 • Carl-Gustaf Svingel och Silvias familj i det kalla krigets Berlin

  Ingrid Thörnqvist

  I det kalla krigets Västberlin går ryktet att svensken Carl-Gustaf Svingel kan sammanföra människor som splittrats av muren. Han förhandlar ut politiska fångar ur DDR:s fängelser, och blir genom sin humanitära kurirverksamhet bekant med familjen S...