En lockton i ödemarken : om människans förmåga att besjäla världen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-01-20
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113128641

En lockton i ödemarken : om människans förmåga att besjäla världen E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2023-01-20

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Vad är detta märkliga som jag känner igen som religion? Varför tycks det spela en så stor roll i mänsklig kultur? Och varför skrämmer och lockar det mig på samma gång?

Genom historien har religion format världsbilder, livshållningar och samhällen, gjort tillvaron svårtolkad, mångbottnad och motsägelsefull för människor, men också levande och meningsfull. Och oavsett vad vi tycker om den, visar religionen inga tecken på att försvinna. Varför är det så? Vad är det för längtan den svarar mot?

Tillvaron är full av sådant vars orsaker och verkningar vi kan överblicka och förstå. Men för många rymmer den också dimensioner som inte lika lätt låter sig fångas, sådant som bryter mot vardagens profana ordning: stämningar, känslor och upplevelser som tycks peka mot något bortom det vanliga, något förtrollat och besjälat.

I En lockton i ödemarken fortsätter David Thurfjell att utforska och upplösa gränsen mellan religiösa och sekulära uttryck. Det blir en personlig berättelse som rör sig mellan olika världsdelar, tidsepoker och perspektiv, med nedslag i författarens egna erfarenheter såväl som i myter, riter och maktstrategier i världens olika religiösa traditioner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En lockton i ödemarken : om människans förmåga att besjäla världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok att fundera över.
    Werner Gustafsson (Halmstad), 2 juli 2023

    Att läsa boken är en utmärkt resa för att reflektera över sin världsbild.. Har jag den sekulära avförtrollade bilden eller den förtrollade där vi besjälar världen och har berättelser som hanterar det ovetbara? Thurfjell belyser de här frågorna med utgångspunkt från egna upplevelser och sedan vad som tänkts och skrivits om dessa frågor. Läs boken med ett öppet sinne och fundera på din egen livsåskådning i den värld som nu snabbt förändras.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Thurfjell