Fjollornas fest (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-09-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113129051

Fjollornas fest E-bok

(3 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2023-09-13

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Stadens fjollor skulle minnas natten den 29 juli 1971 för att Club Etoile flyttade till Piperska muren och ställde till med en fest som kom att kallas "Sveriges största fjoll-party".

Taxi efter taxi rullar in och lämnar av dem - Kajsa, Bettan, Rosa, Nana, Jeanette, Frances och de andra fjollorna - de som i vanliga fall föraktas till och med av andra homosexuella. För en enda natt äger de världen.

Samtidigt någonstans i en förort vaknar en liten pojke och stiger fram till fönstret och tittar ut åt det håll som staden ligger. Det är som han hör ett skratt. Som om något borta i staden lockar honom till sig.

Fjollornas fest är en bitchig, smärtsam, rolig, mörk och filmisk berättelse om fjollorna - då som nu bland de mest utsatta av alla.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fjollornas fest. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 12 december 2023

    Betyg: 5 av 5 - 📚 - Jag tror att jag har läst alla böcker som Jonas Gardell har skrivit, och jag har tyckt om dom allihopa. Nu har jag läst hans senaste bok, Fjollornas fest, och den var inget undantag, för även den var mycket bra. Det är en ganska så kort roman, på lite drygt tvåhundra sidor, och jag lyssnade på boken, som var mycket bra inläst av författaren själv. Boken är tragisk, komisk, stark, hemsk, rolig, gripande, intressant, otäck, berörande, sorglig, och mycket välskriven. Och jag kan absolut rekommendera den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonas Gardell