Fjollornas fest (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (127.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jonas Gardell
Utgivningsdatum
2023-09-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113129075

Fjollornas fest Ljudbok

(33 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-09-14

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Stadens fjollor skulle minnas natten den 29 juli 1971 för att Club Etoile flyttade till Piperska muren och ställde till med en fest som kom att kallas "Sveriges största fjoll-party".

Taxi efter taxi rullar in och lämnar av dem - Kajsa, Bettan, Rosa, Nana, Jeanette, Frances och de andra fjollorna - de som i vanliga fall föraktas till och med av andra homosexuella. För en enda natt äger de världen.

Samtidigt någonstans i en förort vaknar en liten pojke och stiger fram till fönstret och tittar ut åt det håll som staden ligger. Det är som han hör ett skratt. Som om något borta i staden lockar honom till sig.

Fjollornas fest är en bitchig, smärtsam, rolig, mörk och filmisk berättelse om fjollorna - då som nu bland de mest utsatta av alla.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fjollornas fest. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En sorgsen historia
  Noname, 25 december 2023

  Man blir lite sorgsen av dessa homosexuella mäns historia. Övergrepp och utanförskap.

 2. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 12 december 2023

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Jag tror att jag har läst alla böcker som Jonas Gardell har skrivit, och jag har tyckt om dom allihopa. Nu har jag läst hans senaste bok, Fjollornas fest, och den var inget undantag, för även den var mycket bra. Det är en ganska så kort roman, på lite drygt tvåhundra sidor, och jag lyssnade på boken, som var mycket bra inläst av författaren själv. Boken är tragisk, komisk, stark, hemsk, rolig, gripande, intressant, otäck, berörande, sorglig, och mycket välskriven. Och jag kan absolut rekommendera den.

 3. Fjollornas fest
  Mats Åke Roslund, 9 oktober 2023

  Ytterst liten del handlade om transorna. Flera tongivande av dessa damer saknades. Flera verkade påhittade kände igen Frances som var en stor karl med långt halmblont hår och superlånga äkta naglar som till vardags körde lastbil. Anita Ekberg saknades hon blev sedermera dubbelamputerad och satt i rullstol pga diabetes. Skånska Lisa saknades som var biografvaktmästare på Sturegatan boendes på Tre Liljorsplan hon reste ofta till Tunisien och raggade upp nån som hon fotograferades med iförd vit ... Läs hela recensionen

 4. Riktigt dåligt
  Richard Hedström, 28 september 2023

  Jonas har gjort det igen - släppt en publikfriande, usel roman. Att jag ger den en tvåa beror på att det semidokumentära hade kunnat bli intressant.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jonas Gardell