Björnjägarens döttrar : en berättelse om sju systrar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (389.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Stina Ekblad
Utgivningsdatum
2022-12-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113129648

Björnjägarens döttrar : en berättelse om sju systrar Ljudbok

(66 röster)  |   Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-12-14

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det skvallrades jämt om den beryktade björnjägarens sju döttrar. Meningarna gick isär. Levde de verkligen på helt egen hand ute i vildmarken? Det påstods att de tillbringade all sin tid med att jaga, bada och brottas, förutom när de drack sig stupfulla på hembränt och porter. Ibland syntes de på marknaden där de sålde björnskinn och dansade lättklädda och uppspelta när försäljningen gått över förväntan.

En kvinna bestämmer sig för att i hembygdsföreningens årsbok nedteckna de sju systrarna Leskinens vilda historia. Varför gick de aldrig i skola? Varför ville de leva isolerade i ödemarken, femton mil från närmaste stad? Varför betedde de sig som grovhuggna pojkar?

Det blir till en berättelse om vrede och sorg, om ensamhet och gemenskap, om syskonrivalitet och en förhöjd livskänsla i den krävande tillvaron långt in i vildmarken.

Anneli Jordahl har inspirerats av Aleksis Kivis finska romanklassiker Sju bröder från 1870 men har valt att flytta berättelsen till nutid och till namnlösa platser i Finland - och att istället placera sju systrar i förgrunden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Björnjägarens döttrar : en berättelse om sju systrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  -, 21 april 2023

  Svårläst men glad att jag läst den.

 2. Saga för vuxna
  -, 17 februari 2023

  Stina Ekblads röst passar som handen i handsken för denna poetiska saga. Vill läsa den igen!

 3. Kommer aldrig glömma denna bok
  - (Stockholm), 22 januari 2023

  Historien om de sju systrarna var fascinerande men samtidigt gav den mig kalla kårar emellanåt. Jag har aldrig läst en liknande berättelse om kvinnor och deras handlanden tidigare. Denna bok gjorde verkligen intryck.

 4. Berättelse utöver det vanliga
  -, 11 januari 2023

  Jag har varken läst eller lyssnat på en liknande berättelse. Fastnar direkt i de inledande meningarna vilket oftast betyder att man kommer gilla det som komma skall. Det gör jag också och boken är otroligt bra uppläst av Stina Ekblad. Hennes vackra finlandssvenska passar så otroligt bra in och hennes röst har en väldigt behaglig ton. Berättelsen är verkligen en annorlunda upplevelse om de sju systrarna Leskinen och deras vedermödor i vildmarken. Språket är ibland ganska grovt så man får inte ... Läs hela recensionen

 5. Annorlunda berättelse
  -, 21 december 2022

  Spännande och lite kuslig berättelse om 7 vildvuxna individer som växer upp långt från allt vad civilisation heter. Suverän inläsning av Stina Ekblad!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Anneli Jordahl