Dancing Queen (pocket) NY
På topplistor
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Queen (del 1)
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2024-04-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
180 x 110 x 18 mm
Vikt
163 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789113130354

Dancing Queen

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2024-04-26
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Agneta Thorén är en ung polis och ensamstående mamma som efter en hörselskada i samband med en utryckning tvingas till skrivbordstjänstgöring på Stockholmspolisens stadsarkiv. Arbetet där är långt ifrån lika händelsefullt som aktiv tjänst - men allt förändras när hon förstår att någon med hög säkerhetsprövning döljer komprometterande uppgifter som leder hela vägen till det politiska toppskiktet.

I Stockholmsförorten Vällingby skyndar statsminister Olof Palme ut genom dörren med en marmeladsmörgås i ena handen och sin skrynkliga slips i den andra. Han slänger sig in i sin Fiat för att hinna till Rosenbad i tid. Några kvarter därifrån trampar Karin Johansson iväg på cykeln för att hinna med tunnelbanan. Karin var en av Sveriges första svenska kvinnliga poliser, men efter att ha arbetat i flera år på fältet kan hon konstatera att karriären stannat upp rätt betänkligt. En dag omkommer en av hennes nära väninnor i kåren i en tragisk olycka. Ovetande kliver Karin rätt in i ett getingbo av lögner, brott och konspirationer på högsta ort - och snart inser hon att hon har reducerats till en bricka i ett otäckt spel.

Dancing Queen är en svensk polisroman och sjuttiotals noir-thriller med lika delar Sjöwall Wahlöö och Scandi Crime. I högt tempo skildras hur två kvinnliga poliser ur olika generationer, Agneta Thorén och Karin Johansson, råkar på hemligstämplad information som försätter dem i omedelbar livsfara. För i det oskuldsfulla Sverige tittar man på Gäst hos Hagge på kvällarna och dansar disco på helgerna - men bordellhärvan, IB-affären och andra konspirationer och sammansvärjningar sopas effektivt - och till varje pris - under mattan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dancing Queen
  2. +
  3. Parasiten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Parasiten av Sofie Sarenbrant (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Denise Rudberg