Nattens skola (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Morgonstjärnan (del 4)
Antal sidor
488
Utgivningsdatum
2024-03-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Nattskolen
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
216 x 139 x 41 mm
Vikt
880 g
SAB
Hcedb.01
ISBN
9789113130378

Nattens skola

(21 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-03-06
249
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Nattens skola är fortsättningen på romanserien som inleddes med Morgonstjärnan, Vargarna från evighetens skog och Det tredje riket.

Året är 1985. Den ambitiöse Kristian Hadeland flyttar till London för att studera fotografi. Hans första tid i staden är fylld av motgångar men med tiden möter han flera personer som får stor inverkan på hans liv. Holländaren Hans är besatt av teknologi, alltifrån fotokonstens och grammofonens tidiga barndom till datorns omvälvande övertagande av verkligheten. Vivian är teaterregissör i färd med att sätta upp Den tragiska historien om doktor Faustus av Christopher Marlowe, vars föreställning hon ber Kristian att fotografera.

I romanens andra del möter vi på nytt Kristian, men nu tjugofyra år senare när han är en uppburen och framgångsrik konstnär. Inför en stor retrospektiv utställning i New York ställer han sig frågan om han har nått alla sina drömmars mål - och om det var värt priset.

Nattens skola är en roman om hur konst skapas och om hur lätt ett människoliv kan ödeläggas. Det är en roman om de krafter som omger oss, både de mörka och de ljusa, och om en människas uppgång och fall.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattens skola
 2. +
 3. Om uträkning av omfång 3

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om uträkning av omfång 3 av Solvej Balle (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Nattens skola. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra men otäck!
  Per Lundström, 20 mars 2024

  Knausgård är fantastisk som vanligt. Väldigt bra bok, men samtidigt mycket obehaglig. Hade en stark känsla av en annalkande katastrof när jag läste boken. Nästan svårt att andas i slutet.

 2. Knausgård bryter ny mark
  Robert, 20 mars 2024

  Autofiktionens mästare bryter med den här romanen ny mark och utforskar en ny genre. Den här boken var spännande och intressant och riktigt läsvärd. Kan läsas fristående från övriga serien

 3. Fantastisk bok på ett fantastiskt tema.
  Fabbe, 18 mars 2024

  Då har jag läst klart fjärde delen i Knausgårds senaste serie. Den här gången får vi enbart följa en person till skillnad från de övriga böckerna. Temat är detsamma och vi snuddar hela tiden vid det som finns i skuggorna och i våra sinnen. Här det dessutom inte lika subtilt som tidigare utan helt öppet. Vi får en Knausgårdsk variant på Fausttemat och det fungerar som en dröm tycker jag. Det är en fröjd att läsa som alltid och jag tycker den passar väl in i serien på alla sätt. Initialt var ja... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karl Ove Knausgård