Kulturbarn : att växa upp i skuggan av en författare (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2024-03-25
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
195 x 128 x 22 mm
Vikt
319 g
SAB
Lz Beckman, Åsa,Hc.04
ISBN
9789113130538

Kulturbarn : att växa upp i skuggan av en författare

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2024-03-25
249
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
"Förutom att Åsa Beckman på ett intressant sätt behandlar ett angeläget ämne är det en glädje att ta del av hennes rika språk och formuleringskonst. Helt enkelt briljant!" Betyg 5/5.

Bibliotekstjänst

Åsa Beckman växer upp i en familj som präglas av hennes far, författaren och poeten Erik Beckman. Där finns en stark kärlek men också perioder av vacklande självkänsla, otrohet och missbruk som kommer att påverka henne - då och länge efteråt.

Med åren har hon börjat intressera sig för hur barn till författare verkar utveckla ett medberoende till sina både utlevande och känsliga föräldrar. Tidigt lär sig barnen att stötta och uppmuntra, får svårt att själva ta plats och anpassar sig för att inte störa deras skrivprocess. Samtidigt får de finna sig i att förvandlas till "material" och se sig själva dyka upp i föräldrars böcker. De här barnen förstår en sak: att konsten är viktigare än livet.

Det blir en essä om många av de författarbarn som hon läst, hört och identifierat sig med, och hon nystar i trådarna i sitt eget liv. Här berättar hon för första gången rakt om sin egen barndom och väjer inte för det svåra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kulturbarn : att växa upp i skuggan av en författare
 2. +
 3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 459 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Beckman

 • Klimakteriet

  Åsa Moberg, Åsa Beckman, Agnes Wold, Gudrun Schyman, Astrid Assefa

  Klimakteriet eller menopausen är något som alla kvinnor har upplevt eller kommer att uppleva. Många tänker kanske på vallningar, humörsvängningar och att chansen, eller risken, att få barn därefter är obefintliga. Men i övrigt talas det väldigt sä...

 • Väninnekören : om livet bland kvinnor och män

  Åsa Beckman

  Skarpt och varmt om frågestrejkare, vänterskor och kulturmän Varför är det oftast kvinnor som ställer frågor i samtal? Varför är det en triumf för äldre män att ha unga kvinnor? Och varför har vår tid så svårt med äldre kvinnors kroppar? Åsa Beckm...